Jakou barvu kravaty si vybrat na oslavu a jakou na pohovor?

 Móda 
05. února 2018 14:57 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Volbou nevhodné kravaty se můžete dopustit společenského prohřešku Shutterstock
Mnoho mužů si při výběru kravaty neuvědomuje, že zdaleka ne každá barva je pro danou situaci vhodná. Jakou zvolit na oslavu a jakou na pohovor?

Jiná barva kravaty se hodí na svatbu nebo narozeninovou oslavu, jiná na pracovní pohovory, schůzky nebo školení a jiná zase na pohřeb. Jak se při nošení obleku nedopustit chyby, jsme psali zde.

Platí základní pravidlo, že kravatu je nutné volit dle události, dalším kritériem pak je i to, jak je oblečena vaše partnerka. Barvy jejích šatů by s vaší kravatou měly co nejvíce ladit.

Z jakých barev se vybírá?

• Bílá - Hodí se ve chvíli, kdy na sobě máte košili tmavších barev nebo je vaše košile proužkovaná. Bílé kravaty nejsou sice moc časté, nicméně při vhodné situaci jsou příjemným zpestřením.

• Černá - Černá kravata je využívána pro smuteční události. Kromě pohřbů si ji můžete vzít také ke smokingu. Zajímavostí je, že černou kravatu používají číšníci v restauračních zařízeních.

• Červená - Má poměrně univerzální využití. Hodí se k tmavšímu obleku s bílou či modrou košilí. Tmavší varianta - bordó - je výborným počinem pro různé večírky a společenské události.

• Modrá - Platí u ní v podstatě to samé jako u červené kravaty. Využít se dá pro obchodní jednání či společenské události. U tmavších obleků je však vhodnější zvolit světlejší odstín modré, vezmete-li si proužkovanou košili, pak volte spíše tmavší modrou kravatu bez vzoru.

• Růžová - Hodí se pro různé slavnostní chvíle a skvěle padne zejména k bílé, případně k světle modré košili. Totéž se dá říci i o kravatě růžové či fialové barvy.

• Zelená, žlutá - Tyto barvy symbolizují jaro a léto. Jsou osvěžující a hodí se k bílým či světlým košilím.

• Šedá - Šedou barvu kravaty lze doporučit vyloženě pro kombinaci s bílou košilí. Hodí se pro slavnostní chvíle i na pracoviště.

• Vícebarevné - S vícebarevnými kravatami se rádi ukazují muži, kteří mají rádi extravaganci. Méně vhodné jsou tak pro konzervativní a starší muže, kteří chtějí na své okolí působit důstojně a spořádaně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve