Trápí vás jizvy po akné? Ty pravé zázraky na jejich hojení se najdou ve vaší spižírně

 Krása 
30. července 2018 09:27 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Vzpomínky na akné umí zůstat na tváři ještě hodně dlouho Shutterstock
Akné umí pořádně potrápit, obzvlášť pokud po něm zůstanou jizvy. Naštěstí ale na ně existují mocné zbraně, které lze najít i v kuchyni. Po čem se tedy podívat?

Proč se vlastně tyto nechtěné „ozdoby“ dělají? Zjednodušeně je to výsledek zanícených pupínků i ucpaných pórů, které nahrávají zánětu. Právě ten ničí zdravou kožní tkáň, ale nahrazuje ji ztenčenou a bohužel zjizvenou.

Brambora nejenom na jídlo

Brambory jsou oblíbená zemědělská plodina, která je však velkou zásobárnou draslíku. A právě tento minerál ovlivňuje nejenom aktivitu svalů a regulaci krevního tlaku, ale je také velkým nepřítelem akné. Umí nejenom léčit pupínky, ale také jizvy. Stačí, pokud si syrovým kouskem této zeleniny budete pravidelně přejíždět po postižených místech.

Medová tvářička

Medem se dají léčit všechny možné neduhy. Kromě toho má skvělé výsledky v kosmetice. Umí zbavit tmavých kruhů pod očima, zpomalí tvorbu vrásek, poskytne výživu suchým vlasům. Kromě toho je spolehlivým pomocníkem i v případě jizev. Malé množství jednoduše vmasírujte do pleti postižené jizvičkami a nechte tenhle zázrak působit. Pokud byste chtěli zároveň vyčistit na pleti póry, přidejte do medu trochu skořice. Ze skořice si můžete také připravit skvělý čaj, který umí zatočit s řadou neduhů. Více o tomto zázraku jsme psali zde.

Bělte pomocí citronu

Citron se řadí mezi přírodní alfa-hydroxykyseliny, které se využívají při chemickém či enzymatickém peelingu. Vymačkejte šťávu z citronu a aplikujte ji přímo na jizvy. Nechejte ji maximálně 15 minut působit a pak smyjte. Nakonec si naneste hydratační krém, protože obsažená kyselina citronová dokáže pleť pěkně vysušit.

Zázrak ukrytý v kokosu

Kokosový olej je přírodní zázrak, který obsahuje nemalé množství vitaminu E a dalších cenných živin, včetně esenciálních mastných kyselin. Hloubkově hydratuje a podporuje regeneraci kožních buněk, tedy i jizev. Stačí, pokud jej budete požívat jako běžný krém, třeba na noc. A první výsledky se již brzy dostaví.

Nejenom na žáhu

Obyčejná soda umí nejenom skvěle schladit žáhu. Ale je také dobrým pomocníkem při akné. Stačí smíchat prášek s trochou vody a vytvořit pastu, kterou si jemně vmasírujete do míst na pleti postiženou jizvami po akné. Po minutě pleť omyjte vlažnou vodu a stejně jako v případě citronu pleť hodně hydratujte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47