Nejčastější chyby při formování zadečku, které dělá většina žen

 Krása 
02. prosince 2018 10:02 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud chcete mít zadeček snů, musíte vědět, jak správně cvičit Shutterstock
Hýždě patří mezi tu část těla, které si na nás muži všimnou jako první. Pokud patříte mezi ženy, které po pevném zadečku touží, poctivě cvičí a stále se k němu nemohou dopracovat, pravděpodobně děláte někde chybu. Pojďme se podívat na ty nejčastější, kterých se ženy dopouštějí.

Chcete mít zadeček snů? Nic není nemožné. Stačí se vyvarovat čtyř hlavních chyb, které ženy dělají. Pravidelné cvičení je samozřejmě důležité, ale stejně důležitou součástí jsou i chvíle, kdy zrovna necvičíte nebo jste právě docvičily. Podívejte se na nejčastější chyby a usnadněte si cestu k dokonalému pozadí.

Omezte kardio

Většina žen, které začnou cvičit, má jednoduchou vizi, co nejrychleji zhubnout. Během pravidelné návštěvy fitness centra však mnohé zjistí, že po zhubnutí je dobré si některé partie i vytvarovat. První chybou, které se můžete dopustit i vy je, pokud budete razit stejné pravidlo. Chcete-li rychle zhubnout, tak svému pozadí rozhodně příliš neprospějete. Ale pokud chcete, aby zadek byl vaší nejlákavější částí těla, musíte myslet jinak.

Při intenzivním hubnutí se doporučuje dělat kardio. To je nejlepší spalovač tuků, ale při formování těla může nadělat mnohem více problémů. Pokud tedy chcete mít zadek opravdu pevný, omezte kardio. Můžete tak přijít nejen o tuky, ale i o svaly, bez kterých nebudete mít nikdy zadek nádherně tvarovaný. Sestavte si proto režim tak, abyste obměňovaly kardio s posilováním.

Důležitá je pravidelnost

Častou chybou bývá nepravidelnost při cvičení. Pokud nebudete pravidelně cvičit, na krásné křivky můžete zapomenout. Nikdo netvrdí, že musíte cvičit úplně každý jeden den. Zcela postačí, když si vytvoříte pravidelný režim. A pokud se nedostanete do fitka, zacvičte si v pohodlí domova.

S pravidelností souvisí i počet opakování či sérií, které děláte. Výsledek se dostaví, pokud budete opravdu intenzivně cvičit s pravidelným opakováním. A nezapomínejte intenzitu pozvolna zvyšovat!

Dopřejte si odpočinek

Chcete-li mít pevný zadek, musíte si pořádně vymakat hýžďové svaly. A na to, abyste měly pořádně svaly, musíte jim dopřát přesně to, co potřebují. Kromě dostatku proteinů na růst a sacharidů na energii, potřebují i ​​odpočinek. Nezapomeňte si proto dopřát i odpočinkové dny, kdy se budou moci svaly dostatečně regenerovat, aby mohly dále růst a posilovat. Stejně jako odpočinek, je důležitá správná strava. Více jsme psali zde.

Správné cviky

I když se dřepy nebo výpady zdají být jednoduché, nemusí to tak být. Je důležité dodržovat několik pravidel. Nohy musí být ve správné poloze a celým chodidlem se mají dotýkat země. Při dřepech mějte nohy rozkročené na šířku pánve a snažte se neohýbat záda. Pro kontrolu je dobré cvičit před zrcadlem, kde můžete správný postoj i provádění cviků snáze kontrolovat. 

Když neuděláte první den 20 dřepů nebo výpadů, nebuďte zklamané. Důležité je pravidelné a poctivé cvičení. Už po několika cvičeních se začnou dostavovat pozitivní výsledky. A po pár týdnech už budete dělat 50 i více dřepů bez mrknutí oka. Vítejte na cestě za pevným zadečkem!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve