Ruce prozradí hodně o našem zdraví

 Zdraví 
27. října 2019 10:40 / Eva Vogelová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Nadměrné pocení dlaní může být příznakem poruchy štítné žlázy  Depositphotos
Lidé většinou věnují nejvíce pozornosti obličeji a nejméně rukám. Obecně se nejvíce zaměřují na oči. Z nich lze poznat, zda je člověk smutný, unavený nebo nemocný. Tohle však o vás mohou říct i ruce. Zjistěte, co prozradí o vašem zdraví.

Ruce jsou velmi potřebné. S nimi děláte prakticky vše, pracujete, zvedáte různé věci, uklízíte nebo jíte. Málokdo však ví, že jejich pokožka dokáže o fungování těla prozradit mnohé. Důkladně si je prohlédněte a přečtěte si, co o vás řeknou.

Suché ruce

Máte suchou pokožku na rukou a loupe se vám? Neustále si je mažete, ale moc vám to nepomáhá? Pravděpodobně vás nepotěšíme, protože může jít o příznak poruchy štítné žlázy. Patrně se může jednat o sníženou funkci. Znamená to, že se do krve vyplavuje méně hormonů, než by ve skutečnosti mělo. Lidé, kteří touto poruchou trpí, se cítí často unavení, nemají chuť na sex a je jim zima.

Nadměrné pocení dlaní

Máte problém s nadměrným pocením dlaní a raději kvůli tomu ani nikomu nepodáváte ruce? Může to být jeden z příznaku poruchy štítné žlázy. Nejde však o sníženou funkci jako tomu je u suchých dlaní, ale zvýšenou. Během ní je štítná žláza zrychlená a produkuje více hormonů. Lidé, kteří touto poruchou trpí, se často potí, i když venku vyloženě vedro není. Často prožívají nervozitu a mají poměrně hodně energie.

Zbarvené nehty do modra

Nehty jsou součástí rukou a dokáží o zdraví člověka také mnoho vypovědět. Pokud vám modrají nehty, znamená to, že vaše tělo nemá dostatek kyslíku. Nemusí to automaticky znamenat, že se začnete dusit, ale nemusí vám být dobře. Pokud máte nehty růžové, znamená to, že jste v pořádku.

Hrbolky na nehtech

Začaly se vám mírně deformovat nehty? Vytváří se na nich hrbolky? Nemusí jít hned o nic vážného, ale může to být příznak kožního onemocnění. Zatím na kůži nemusíte zpozorovat žádné změny, ale pokud se vám přece jen na ní něco objeví, zajděte si pro jistotu k lékaři.

Hrbolaté nehty totiž můžou značit, že u vás propuká lupénka. Kromě rukou může o vašem zdraví hodně napovědět také ušní maz.

Témata: ruce, dlaně, pocení, nehty
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47