Dýně má výborný vliv na plodnost. Jak ještě může být prospěšná?

 Zdraví 
25. října 2019 12:35 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dýně obsahují spoustu vitaminů  Depositphotos
Na podzim přichází období dýní. Někteří z nich vyrábí halloweenské postavičky. Dekorace z dýní vypadají hezky, ale samotné dýně mají mnohem důležitější funkci, podporují zdraví. Jak lidskému organismu prospívají?

Dýně obsahují spoustu vitaminů a minerálů. Obsahují pouze malé množství kalorií, takže jde o ideální potravinu pro ty, kteří se snaží zhubnout. Dýně navíc i skvěle chutná. Rozhodně byste ji neměli používat pouze k vyrábění dekorací, ale zařaďte ji i do svého jídelníčku.

Podporuje plodnost

Snažíte se už nějakou dobu počít dítě, ale nedaří se vám to? V tom případě jezte každý den dýni a zařazujte ji občas i do hlavního jídla. Obsahuje totiž zinek, který mimo jiné snižuje krevní tlak a pomáhá párům, kteří se snaží o miminko. Dýně má pozitivní vliv na problémy s erekcí.

Ochraňuje zrak

Dýně obsahuje velké množství vitaminu A, který přispívá ke zdravému zraku. Pokud nechcete, aby se vám nadále zhoršoval, konzumujte dýně často. Nejlepší pro vás bude, když je budete jíst alespoň jednou denně.  

Posiluje imunitu

Dobrá imunita je v tomto období potřebná. Podzim s sebou totiž přináší různá nachlazení, která lidem znepříjemňují život. Pokud se jim chcete vyhnout, zařaďte do svého jídelníčku dýni. Obsahuje vitamin A, který posiluje imunitní systém. Budete pak mít dostatek sil na to, abyste odolali všemožným bakteriím.

Snižuje hladinu cholesterol

Trápí vás vysoký cholesterol? V tom případě se musíte různými prostředky snažit jeho hladinu snížit. Pomůže vám konzumace dýně. Obsahuje totiž bílkoviny a mastné kyseliny na rostlinné bázi. Ty napomáhají ke snížení hladiny cholesterolu.

Pomáhá při hubnutí

Snažíte se trochu zhubnout? Základem shazování kil je zdravý jídelníček. Přidejte si do něj dýni. Obsahuje totiž velké množství vlákniny, která zpomaluje trávení. Budete se nějakou dobu cítit nasycení. Navíc má malé množství kalorií. Jde o skvělou potravinu pro jedince, kteří se chtějí zbavit přebytečných kil a vypadat lépe. Měli byste ji jíst každý den.

Omlazuje pokožku

Málokdo touží po vráskách. S přibývajícím věkem se tvoří pomaleji kolagen, který dělá pleť pružnější. Dýně obsahuje vitamin C, který pomáhá i při tvorbě kolagenu. Pokud chcete, aby vypadala vaše pokožka mladě, jezte často dýni. Kromě dýně ochutnejte i kaki, jde o skvělou vitaminovou bombu.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve