Jak zvítězit nad podzimní únavou

 Zdraví 
09. listopadu 2019 13:25 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Neustálá únava má negativní vliv na každodenní činnosti  Depositphotos
Chce se vám neustále spát? Často v práci zíváte a nemyslíte na nic jiného, než na spánek? Patrně proděláváte podzimní únavu. Změna ročního období má na spoustu lidí negativní dopad, hlavně když se jedná o přechod z tepla do zimy. Nepodlehněte podzimní únavě. Poradíme vám, jak s ní bojovat.

Podzim s sebou přináší sníženou imunitu, špatné nálady a psychickou i fyzickou únavu. Citlivější jedinci to snáší hůř, dopadá na ně frustrace z nedostatku světla. Dobrá zpráva je, že s podzimní únavou se dá bojovat.

Neodpočívejte příliš, ale snažte se být aktivní

Máte dojem, že když se cítíte neustále unavení, měli byste častěji odpočívat? Mýlíte se. Dlouhodobou únavu nezaženete každodenním odpočinkem, ale aktivitami. Začněte se hýbat. Pravidelně cvičte, protože tím své tělo proberete a získá více energie. V dnešní době existují nejrůznější druhy sportu, takže nepochybně narazíte na nějaký, který vás bude bavit.

Nezapomínejte na pitný režim

Pitný režim je potřeba dodržovat nejen v létě, ale po celý rok. Nedostatek tekutin často může za bolest hlavy, únavu a vysušenou pokožku. Pokud jste neustále unavení, vypijte alespoň dva a půl litru vody denně. Důležité je, aby se skutečně jednalo o čistou vodu bez příměsí. Započítat do toho můžete maximálně bylinkové čaje či minerální vody.

Dopřejte si lymfatickou masáž

Masáž je příjemný způsob relaxace, který vám pomůže se alespoň částečně zbavit nepříjemné únavy. Kromě toho, že lymfatická masáž pomáhá v boji proti celulitidě, rozproudí v těle mízu. Díky tomu přispívá k odvádění nečistot z krve, které mohou být příčinou nepříjemné únavy. Když si na podzim dopřejete alespoň dvakrát za měsíc lymfatickou masáž, budete se cítit lépe.

Zvyšte příjem vitaminů

Vitaminy lidský organismus potřebuje, protože podporují imunitu, která se pak dokáže lépe vyrovnat s různými bakteriemi. Když budete pravidelně jíst vitaminy, budete mít více energie. V lékárně sice najdete spoustu doplňků stravy, ale nejlepší jsou ty přírodní. Zařaďte do svého každodenního jídelníčku pomeranč, avokádo či grapefruit.

Udělejte si radost

Na podzim mívá spoustu lidí horší náladu než v létě. Velký vliv na to má nedostatek světla a sychravé počasí. Nespokojenost a napětí vám bere spoustu energie, takže se cítíte více unavení. Dělejte si pravidelně něčím radost, abyste si zvedli náladu. Zajděte si do kina, na bazén, sejděte se s přáteli nebo vyrazte na výlet. Když se budete smát, ucítíte příval energie. Velkou únavu může způsobit i syndrom vyhoření. Jak poznáte, že vás přepadl?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve