Jak na přirozené líčení aneb objevte kouzlo nude looku

 Krása 
05. března 2020 11:54 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Nude look je stále oblíbenějším trendem v líčení Pinterest
Přirozený styl líčení je stále více trendy a má rovněž svůj název. Pro tzv. nude look nepotřebujete tuny make-upu, zkrátka jen podtrhnete svoji přirozenou krásu.

Nude look se podle odborníků hodí doslova pro všechny příležitosti, ať už jdete do práce, na nákup nebo na slavnostní večírek. Rozhodně ale přirozené líčení není o tom, že se ženy mají snad vzdát make-upu. Jde zkrátka o přirozenou krásu. Jediné, co k tomu potřebujete, je zdravá pleť.

Pokud ale dostatečně hydratujete, žijete zdravě a o svou pleť se staráte, nemáte problém a můžete se s klidem pustit do jednoho z nejoblíbenějších trendů líčení posledních měsíců.

Jak tedy na přirozené líčení?

Základem všeho je sjednocená pleť. K tomu samozřejmě použijete nějakou jemnou podkladovou bázi, aby vaše tváře, čelo i nos vypadaly stejně přirozeně.

Nude look se rozhodně nevyhýbá očním stínům, pro tento styl líčení ale použijete jiné odstíny. Světlé typy žen by měly použít odstíny šedomodré a mátově zelené, ideálně takové barvy, které korespondují s jejich barvou očí. Ženy s tmavší pletí a hnědýma očima zase použijí světle hnědé stíny a rosé tóny.

Konturu rtů pak zvýrazněte tužkou v barvě podobné vašim rtům a jemně ji rozetřete do ztracena.

Až přijde řada na řasy, určitě se vyvarujte nějakých experimentů. Maxi objem, nebo dokonce umělé řasy, se pro nude look rozhodně nehodí, stejně jako experimenty s barvami řasenek. Použít ale můžete třeba hnědou řasenku, která na očích bude vypadat přirozeně a oči zvýrazní nenápadným způsobem.

Detaily jsou důležité

Pokud chcete svůj nude look mít kompletní a nalakovat si i nehty v tomto stylu, i zde je potřeba vyhnout se výrazným barvám.

Vedle klasického průhledného laku můžete vyzkoušet různé pastelové odstíny. A o jeden až dva stupně světlejší lak, než je přirozená barva vašich nehtů, bude rovněž působit svěžím dojmem. Dále čtěte: Červené víno v sobě ukrývá jednu vzácnou látku. Silný antioxidant má úžasný vliv na pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47