Co dělat, když ztratíte sexuální touhu

 Vztahy 
04. března 2020 18:02 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
V dlouhodobém vztahu může libido postupně mizet Depositphotos
Není nic výjimečného, když se vám postupně sníží chuť na sex, protože to zažívá spousta lidí. Jde o potíž, která může vyvolat problémy ve vztahu. Pravidelný pohlavní styk partnerství utužuje, ale méně častý způsobuje opak. Ztráta libida vás může začít štvát. Zjistěte, jak chuť na sex zase probudit či podpořit.

Příčinou poklesu libida může být stres, tlak v práci či péče o děti. V dlouhodobých vztazích není nic neobvyklého, když na sebe partneři přestávají mít chuť a pohlavní styk spolu mají čím dál méně často. Pokud se to děje i vám, nevěšte hlavu, protože to můžete změnit.

Komunikujte o sexu

Komunikace o sexu je důležitá. Díky ní může být váš společný zážitek mnohem lepší. Stačí říct svému partnerovi, co máte v posteli rádi. Když na sex nemáte chuť, měli byste si o tom pohovořit také.

Zkuste zjistit, proč tomu tak je, a mluvte spolu o tom, jak byste to mohli změnit. Můžete si třeba stanovit pravidelnou dobu, kdy spolu budete mít pohlavní styk, i když se vám třeba nebude chtít, a libido se vám vrátí.

Donuťte se ke cvičení

Výše libida často závisí také na vašem způsobu života. Když jste unavení, necítíte se dobře a máte třeba bolesti zad, těžko budete mít velkou chuť na sex. Lidské tělo probouzí sexuální chtíč především tehdy, když je zdravé a cítí se dobře. Donuťte se k pravidelnému sportu. Můžete cvičit podle internetu nebo si někam zajít zacvičit.

Když ke sportu přemluvíte ještě kamaráda či partnera, bude se vám cvičit hned lépe a snáz se k tomu donutíte. Během pohybu se uvolňuje hormon štěstí, který navozuje dobrou náladu a tlumí bolest. Při pravidelném cvičením by se vám libido mohlo zase vrátit.

Vyzkoušejte něco nového

Pokud ztrácíte sexuální touhu, protože vám s partnerem přijde pohlavní styk rutinní, vyzkoušejte v posteli něco nového. Propusťte ven všechny své fantazie a zkuste s partnerem něco, co jste doposud nedělali. Může jít o nové polohy, použití několika sexuálních hraček či změna místa. Stačí si o tom spolu pohovořit, navrhnout, co by se vám líbilo a vyzkoušet to.

Naučte se uvolnit

Pokud jste v neustálém stresu, patrně vám chuť na sex schází. Nedokážete se uvolnit a vaše myšlenky směřují pouze k problémům, které se na vás valí ze všech stran. Naučte se uvolnit a uvidíte, že se ve vás zase sexuální touhy začnou zase probouzet. Vyzkoušejte řízené meditace, pomalé procházky v přírodě, zajděte si na masáž či si alespoň na půl hodiny lehněte do horké vany. Dále čtěte: Jaké množství sexu prospívá zdraví?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod