Vynahraďte si absenci kosmetičky doma. Tyto masky vás zbaví vrásek i černých teček

 Krása 
05. dubna 2020 10:51 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vytvořte si vlastní kosmetický salón u vás doma Depositphotos
Nečekejte zbytečně, než vám otevřou kosmetický salón. O svou pleť můžete pečovat i v domácích podmínkách. Připravte si účinné pleťové masky, které vaši pleť skutečně vyčistí.

Aby pleť zářila zdravím, předčasně nestárla a působila rozjasněným dojmem, je potřeba se o ni pravidelně starat. A k tomu patří i péče kosmetičky. Jenomže tato služba je nyní nedostupná. To ovšem nemusí znamenat, že byste se měla přestat o váš obličej starat. Naopak. Minimálně jednou týdně byste si měli dopřát kvalitní masku, která pleť hloubkově vyčistí a vyživí. Ano, můžete si ji sice koupit v drogerii, ale stejně kvalitní si můžete vyrobit i doma. A potřebovat k tomu budete většinou jen to, co najdeme doma v kuchyni. 

Co na černé tečky

Ucpané póry v podobě černých teček trápí ženy všech věkových kategorií. Skvěle na ně zabírá kombinace medu a skořice. Med má skvělé antibakteriální vlastnosti, takže se dokáže skvěle poprat i s bakteriemi, které způsobují akné. Díky své lepivé struktuře dokáže z pleti vytáhnout řadu nečist. Skořice zlepšuje krevní oběh.

Jak si připravit masku

V misce smíchejte 3 lžíce medu s jednou lžící skořice. Tuto pastu naneste na pleť a nechejte zhruba deset minut působit. Poté obličej omyjte vlažnou vodou a osušte.

Hydratační okurková maska

Každá potřebuje dostatečně hydratovat. K tomuto účelu vám výborně poslouží obyčejná salátová okurka. Nejenom, že vám vyčistí pleť, ale díky vysokému procentu vody dodá  pleti pořádnou dávku hydratace a zároveň ji vypne. V kombinaci s jogurtem vám vznikne maska, která dokáže skvěle rozjasnit pleť. 

Jak na masku

Okurku oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Část použijete na masku, část můžete využít při přípravě okurkové vody. Více o jejích pozitivních účincích jsme psali zde. Tu část, z níž si připravíte masku, nechejte zhruba deset minut odležet a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Pak k ní přidejte 4 lžíce bílého jogurtu, naneste na pleť i dekolt a nechejte 15 - 20 minut působit. Nakonec smyjte vlažnou vodou. 

Slupovací maska z bílků

Vaječné bílky dokáží nejenom zatočit s černými tečkami, ale zároveň také skvěle vyčistí pleť. Kromě toho pomáhají stahovat póry a snižují výskyt dalších černých teček. Žloutek si nechejte, ještě jej budete potřebovat.

Příprava masky

Vezměte jedno vejce a oddělte žloutek od bílku. Ten rozšlehejte a tenkou vrstvu naneste na pleť. Na vlhké místo ihned naneste kousek ubrousku nebo papírového kapesníčku, které se díky bílku krásně přilepí na pleť. Nechejte masku působit 20 minut a poté ubrousky sloupněte.

Žloutkem na vrásky

Jak už bylo výše zmíněno, žloutek, který jste si nechali z bílkové masky, můžete použít na pleťovou masku, která vás nejen zbaví vrásek, ale i kruhů pod očima.

Ingredience

Vyšlehejte jeden žloutek s 1/2 čajové lžičky medu a stejným množstvím olivového oleje. Masku si naneste na vyčištěnou pleť a nechejte působit 20 minut. Poté smyjte studenou vodou. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47