Veganská obuv je trendy. Poradíme, jak ji poznáte

 Móda 
14. července 2020 15:27 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Veganskou obuv od běžné nerozeznáte Depositphotos
Je veganství vaším životním stylem, ale chcete se tak nejen stravovat, ale i oblékat? Nebo byste zkrátka jen chtěli dát přednost oblečení a botám, na které nebyly použity žádné zvířecí produkty? Pak si mimo jiné budete vybírat z veganské obuvi.

Veganská obuv je přesně ta, na jejíž výrobu nebyly použity žádné zvířecí produkty. Jinak ji prakticky na první pohled od běžných bot nerozeznáte.

Jak tedy poznáte veganskou obuv?

Poznáte ji především podle označení "vegan friendly". Takové boty jsou totiž vyrobeny ze syntetické kůže, nebo z materiálů rostlinného původu. A to platí dokonce i pro lepidlo, které je na botách použito.

Je to tak. Lepidla glutinová, kaseinová nebo želatinová se totiž vyrábějí z kostí a kůže zvířat. Takže pokud jsou na boty použita, nemůže být o veganské obuvi vůbec řeč. To znamená, že na skutečně ty jediné správné veganské boty nesmí být použity vůbec žádné zvířecí produkty.

Kde veganské boty koupit a kolik stojí

Veganské obuvi je v dnešní době dostatek. Hodně známých značek už takové boty vyrábí řadu let. Možná byste byli překvapeni, že ve veganské verzi si dnes snadno pořídíte i legendární šněrovací boty s kulatou špičkou a také řadu sportovní obuvi.

Takže dnes běžně seženete nejen rockové boty, ale i sandály, tenisky nebo boty na běhání. A v poslední době i elegantní modely, tedy lodičky či balerínky. Třeba ty někteří výrobci vyrábějí z ananasu.

A kolik veganské boty stojí? Možná vás to překvapí, ale rozhodně za ně nezaplatíte víc než za běžnou koženou či jinou obuv. V některých situacích dokonce mohou být veganské boty levnější, protože zkrátka jsou z materiálu, který tolik nestojí a výrobní náklady jsou tak nižší.

Veganské boty vám tedy vítr v peněžence neudělají a vy budete mít jistotu, že nosíte obuv, na které není žádný zvířecí produkt. Dále čtěte: Panenkovské boty z padesátých let a bílé ponožky jsou trendem, který se bude nosit i příští rok.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve