Z obličeje lze vyčíst hodně o vaší povaze. Obočí, nos, oči, rty či brada prozradí o člověku mnohé

 Krása 
20. května 2021 13:37 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Z obličeje lze vyčíst hodně o vaší povaze Depositphotos
I beze slov můžete o člověku zjistit, jaká je ve skutečnosti osobnost. Stačí bedlivě sledovat rysy v jeho tváři. Podle americké odbornice na čtení z obličeje Jean Haner zřejmě nejvíce prozradí rty a čelo, ale i nos, oči či brada řeknou hodně.

Čtení z obličeje není žádná módní záležitost, mistry jsou v tomto oboru staří Číňané. Právě ti se věnují fyziognomii lidské tváře už stovky let. "Každý rys tváře dokáže něco říct," tvrdí americká odbornice na čtení z tváře Jean Haner. 

Obočí

Mít krásné husté obočí je v dnešní době trendy. Možná je to i proto, že podle Haner se právě takovým obočím vyznačují rozhodní a sebevědomí lidé, kteří v sobě mají spoustu životní energie. A i když si jdou tvrdě za svým, dokáží také pomoci, když je to potřeba. Naopak s úzkým obočím se rodí váhaví jedinci.

Čelo

Zatímco vysoké a kulaté čelo mívají idealisté se sklonem k silným a hlubokým přátelstvím, ti s užším čelem se bojí podniknout v životě rázné kroky a vše si raději vícekrát rozmyslí. Pokud máte ploché čelo, s velkou pravděpodobností inklinujete k faktům a abstraktním rozhovorům se vyhýbáte. Jste realisté a vždy dvakrát přemýšlíte, než něco řeknete. A také máte velký smysl pro humor. Jakoby vypouklé čelo vypovídá zase o kreaitivitě a uměleckém talentu.

Nos

Také nos dokáže mnohé prozradit. Jean Haner dokonce upozorňuje na to, že pokud si někdo nechá nos upravit, změní tím svůj osud. A totéž platí třeba i pro rty. Empatičtí bývají lidé se širokou špičkou nosu. Orlí nos je typický pro podnikavé typy, které nic v životě nezastaví a jdou si za svým cílem. Lidé s malým nosem se zase vše snaží dotáhnout do konce. Raději pracují hlavou než rukama, mají jasné a logické myšlení a ve vztazích jsou velmi tolerantní. Velký nos je typický pro perfekcionalisty, kteří milují kontrolu nad vším. Lidé s křivým nosem jsou většinou trochu labilní a náladoví. Jsou velmi zranitelní a zakrývají to přehnaným hraným sebevědomím.

Rty

Zejména dámy s objemnými rty mají sice sklon k štědrosti, ale zároveň se netají drahým a luxusním vkusem. Plné rty mají emotivní lidé, pro které jsou mezilidské vztahy jednou ze zásadních věcí života. Lidé s užším vrchní rtem těžko opětují city druhým, lidé se silnějším spodním rtem zase rozdávají, i když nemusejí. Obecně úzké rty odkazují na velmi věrnou, stabilní povahu, jejich nositelé si obvykle nenechají do ničeho mluvit. Pokud má někdo malé a úzce sevřené rty, jde s největší pravděpodobností o lakomce.

Brada

Spojuje se s životní silou. Čím mohutnější linii spodní čelisti máte, tím odolnější a životaschopnější jste. Platí to stejně pro ženy, jako pro muže. Některým lidem brada výrazně vystupuje a v takovém případě máte co do činění s nezávislou, ale zároveň nerozhodnou osobou. Velmi výrazná brada patří tvrdohlavým "beranům". Kdo má výraznou bradu, má sklon k nevěrám.

Oči

O očích se říká, že jsou oknem do duše člověka. Majitelé velkých očí bývají srdeční a otevření. Nepotrpí si na předsudky, jsou výřeční a přátelští. Menší nebo hluboko posazené oči jsou typické pro uzavřené a spíše skeptické osobnosti. Tito lidé si velmi cení důvěry, a pokud si tu jejich dokážete zasloužit, máte vyhráno. Podstatná při odhadování osobnosti je však i vzdálenost očí. Čím dále od sebe je máte, tím otevřenější je váš pohled na svět. V životě dokážete překonat různé překážky a jste liberální. O tom, že i podle tvaru ruky poznáte lidský charakter, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47