Radka (42): Přišla jsem na manželovu šokující minulost a vůbec nevím, jak se mám teď zachovat

 Vztahy 
14. června 2022 07:49 / Michael Veselý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Radka se nemůže vyrovnat s minulostí svého manžela. Depositphotos
Někdy si myslíme, že toho druhého známe za léta soužití tak dobře, že už nás nemůže nic překvapit. Opak je ale pravdou. Všichni máme svá tajemství ať už více či méně překvapivá. Nikdo určitě nechce být souzen za svou minulost a vyjít s pravdou ven se ne vždy vyplácí. Když se Radka dozvěděla o minulosti svého manžela, zůstala konsternovaná.

Radka má s Milanem dceru a už léta žijí v poklidném vztahu. Myslela si, že svého manžela dobře zná. Často mu vařila jeho oblíbené kuře na kari, podporovala jeho vášeň k tenisu a nikdy nenosila vysoké podpatky, protože měl slabost pro drobné ženy. „Vždycky chodil poctivě do práce a nevyhledával žádnou nezvyklou „zábavu“. Rozhodně bych neřekla, že během dospívání mohl být jiný. Ani mě nenapadlo pátrat, jestli přede mnou něco neskrývá, protože mi k tomu nedal žádný důvod. Je to tak snad normální. V partnerském vztahu tomu druhému prostě věříte, pokud se nechová nějak podezřele,“ začala Radka své vyprávění. Pak ale zjistila, že toho o manželovi ještě zdaleka neví dost.

„Milan trávil hodně času v práci, ale i když přijel pozdě večer domů, věnoval se naší dceři, než jsme ji uložili a šli spát. Pořídili jsme si dítě o něco později než jiné páry, takže ho naše Natálka uměla pořádně utahat,“ pousmála se Radka nad společně strávenými večery. „Pamatuji si, že když ji jednou takhle ukládal do postele, seděla jsem zrovna v obýváku a jemu na stole zacinkal telefon. A pak ještě jednou. A ještě čtyřikrát. Okamžitě mě trklo, kdo mu posílá tolik zpráv. Do dneška vlastně nevím, kdo mu tehdy doopravdy psal, protože jsem se nezeptala, ale měla jsem takový nepříjemný pocit v žaludku, úplně stejný, jako když se všechno provalilo,“ líčí Radka pocity nervozity, které v ní začaly propukat.

„Nejsem žárlivá ženská a tak jsem se neptala ani na ten telefon, ani ho nikdy nevyslýchala, když někdo z jeho dlouholetých přátel nadhodil vtip na téma „kdybys věděla“ nebo „ty jsi ho neznala na vejšce“. Obvykle se to stávalo při rozhovorech o ženách a tak jsem předpokládala, že byl prostě trochu sukničkář. Nepotřebovala jsem znát detaily. Potkali jsme se až jako dospělí lidé a já byla přesvědčená, že ať už býval jakýkoliv, náš vztah by to neovlivnilo.“ V tom se ale hodně pletla. Co Milan ve skutečnosti tají, ji ani ve snu nenapadlo.

Uprostřed léta, když byla Natálie u prarodičů, odjeli manželé s přáteli na pár dní kempovat, jak to mívali ve zvyku každý rok. „Poslední večer se o něco víc pilo a nakonec jsme zůstali u ohniště sedět sami dva. Bavili jsme se o příjemných věcech, jak je hezké si odpočinout a že se na poměry dnešní doby vlastně vůbec nemáme špatně. A pak nějak padla hláška, že to jediné, co nám chybí je mládí. I když jsem se bránila, že stará si rozhodně nepřipadám, Milan namítl, že rád vzpomíná na svá studentská léta. Když zmiňoval proježděné festivaly, o kterých jsem dobře věděla, padlo taky jméno Kuba, kterého už nejspíš v minulosti párkrát zmínil, ale nijak zvlášť. Když se ale zmínil, že tehdy hodně experimentovali, protože nemuseli prostě nic, zatímco teď je plně uvázaný k práci realitního makléře, zpozorněla jsem,“ popisuje Radka. „Nevěděla jsem, jak si to experimentování mám vyložit. Bála jsem se, že začne mluvit o marihuaně, ale on mi řekl ještě něco mnohem horšího. V alkoholovém opojení se mi svěřil, že spolu s kamarádem Jakubem prostě párkrát spali. Z jeho úst to znělo, jako by přiznával nějakou klukovinu, ale já jsem tomu v první chvíli ani nemohla uvěřit. Hlavně jsem si ho s chlapem nedovedla představit, proč by to proboha dělal? Hodně z toho pak ale začalo dávat smysl,“ připouští Radka.

Konečně si uvědomila, kam nejspíš mířily narážky jeho přátel a když o tom začala přemýšlet, spojila si to i s některými Milanovými sexuálními preferencemi. Zároveň si položila otázku, jestli vlastně není špatně, že nikdy nekoukal po jiné ženě. „To nejhorší ale teprve přišlo. Nedalo mi to a po cestě domů jsem se ho musela zeptat, co přesně byl ten Jakub zač. Doufala jsem, že mi řekne, jak spolu strávili pár semestrů na vysoké a vlastně přišli na to, že jsou každý z jiného těsta. Namísto toho mi můj muž ale začal vykládat, jak si teď jeho kamarád žije. Podle všeho bydlel asi osmdesát kilometrů daleko, spolu se svou dogou Marry a živil se prací někde v divadle. Co přesně tam dělá jsem nepostřehla, protože se mi z těch informací zatočila hlava. Velmi opatrně jsem se zeptala, jestli jsou stále v kontaktu a on mi potvrdil, že ano,“ vysvětluje zaskočená žena. Zřejmě víc, než někdejší poměr jejího manžela ji zarazilo, že s dotyčným mužem udržuje přátelský vztah.

„Nechápala jsem, že o tom vůbec nic nevím. Možná někdy zmínil jeho jméno, ale rozhodně jsem si nebyla vědomá, že by si volal, esemeskoval nebo se scházel s nějakým Kubou z mládí. To mě utvrdilo v dojmu, že to Milan nezmiňuje záměrně a musí mít samozřejmě důvod. Nenašla jsem už odvahu dál se vyptávat. Máme malou dceru a já mám od té doby nepříjemný pocit na prsou, kdykoliv se zamyslím, co bych se dozvěděla,“ říká Radka, která zatím neví, jak v takové situaci dál jednat. (V rámci zachování soukromí čtenářky byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

A jaká tajemství máte vy? Přiznali byste partnerovi svou minulost? Jak byste zvládli přijmout tu jeho? Napište nám i vy svůj příběh.

Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47