Nevíte co s jablky? Upečte si Nebezpečně dobrý jablečník!

Nebezpečně dobrý jablečník si vaše rodina určitě zamiluje!
 Recepty 
30. října 2016 08:10 / Internet
  4   0
Úroda jablek občas zaskočí mnoho z nás a pak hledáme recepty, jak jablka zpracovat. Pokud nemáte chuť na klasický jablečný štrůdl, zkuste tento recept, který je už podle svého názvu -Nebezpečně dobrý jablečník- naprosto úžasný!
Nebezpečně dobrý jablečník má jen jednu nevýhodu. Vaší rodině bude tak chutnat, že se po něm okamžitě zapráší a dost možná budete muset upéct další várku.

Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda

Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany(celkem 500 g)

Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka, zalijeme těstem a dáme péct při 220ºC. Těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pokud těsto není moc vysoké, příště udělám těsto z 1½ dávky a 1 kg jablek. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře. Pak je potřeme náplní. Náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku. Nakonec upravíme nastrouhanou čokoládou, posypeme kakaem, skořicí nebo polijeme polevou dle chuti.
Marie Popelková | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

I v zimě můžete navštívit perlu Montreuxské Riviery, hrad Chillon na břehu Ženevského jezera

Dům a zahrada

Přilepila se vám žvýkačka na boty či oblečení? Tipy, jak se jí zbavit

Bydlení

Jak mít co nejkrásnější vánoční stromeček? Dodržte správný postup zdobení

Zavřít reklamu