Na co je dobré myslet, než se vydáte s dětmi na pískoviště

 Děti 
28. února 2020 16:18 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výlet na pískoviště má svá pravidla Depositphotos
Jaro je doslova za dveřmi a maminky znovu vyrazí se svými ratolestmi na blízká pískoviště. Ale i taková zdánlivě obyčejná činnost má svá pravidla. Takže na co myslet, než vyrazíte?

Veřejné pískoviště je pro malé děti ideálním místem, kde si nejen vyhrají, ale naučí se také komunikovat s dalšími dětmi. Navíc na pískovišti nebo dětském hřišti někde v parku děti zdokonalují svoje motorické schopnosti. Jsou ale věci, které by maminky neměly podcenit.

Na pískoviště či hřiště by vaše dítě mělo vyrazit v oblečení, které umaže a zničí, aniž byste se na něj za to zlobily. Rozhodně dítě není potřeba obléknout podle posledních trendů, ale především prakticky.

Maminky by v tašce samozřejmě měly mít také svačinku a dostatek pití, samozřejmostí jsou také vlhčené ubrousky, aby se dítě před svačinou mělo jak očistit.

Buďte ostražité

Maminky by takový výlet na pískoviště něměly podceňovat ani z hlediska bezpečnosti. Ideální je takové pískoviště či hřiště, které je oplocené, tudíž je nižší pravděpodobnost jeho znečištění psy, v horším případě pak bezdomovci či narkomany.

I z toho důvodu je dobré si hřiště při příchodu zkontrolovat, aby vaše dítě během hry nenarazilo na předměty, o které by se mohlo zranit.

Na pískovišti se do časopisu či knihy rozhodně nezačtete. Svoje dítě je nutné neustále kontrolovat. Děti se mimo jiné rády ládují pískem nebo dalšími věcmi, které na hřišti najdou. Lákají je rovněž atrakce, které jsou mimo dosah jejich současných schopností, a mohly by si tak přivodit nějaké zranění.

Ideální proto je, abyste na pískoviště či hřiště dorazily s dostatečnou výbavou hraček, se kterými si dítě na pískovišti dostatečně vyhraje. Navíc nebude smutné, když u jiných dětí uvidí hračky ve chvíli, kdy ono samo žádné s sebou nemá. Takže absolutním základem je vždy kyblíček, lopatička, hrábě a bábovky. Dále čtěte: Opožděné nebo špatné mluvení dětí není dobré podceňovat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008