Po létě vyžaduje pokožka specální péči. Připravte svou pleť na zimu

 Krása 
06. září 2017 11:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Po létě je třeba dopřát speciální péči nejen pleti, ale i vlasům a nehtům. Shutterstock
Po létě by každá žena měla věnovat zvýšenou péči své pleti. Prudké slunce, mořský vítr, slaná voda, bazénový chlor a nadměrné opalování dalo vaší kůži pořádně zabrat. Je tak nejvyšší čas dopřát pokožce pořádný relax.

Po létě si zvláštní péči zaslouží nejen pleť, ale také vlasy nebo nehty. Pokud tedy chcete vypadat mladistvěji a zářivěji, je nutné pro to něco udělat.

Péče o pleť

Pleť je v létě namáhaná především sluncem. Pokožka tak může být po létě vysušená a dehydratovaná. Mastná pleť je také horkem zatěžována, ucpávají se jí póry a tvoří pupínky. U citlivé pleti se může objevit alergie na slunce nebo jiné podráždění. Proto je tak důležité svou pleť po létě rozmazlit.

Nadměrné slunění způsobuje stárnutí pleti, tvoří se postupně vrásky a pleť ztrácí svou přirozenou elasticitu. Proto jí dopřejte po létě ozdravnou kůru a především důkladnou hydrataci. Regenerační a hydratační krémy navrátí pleti rovnováhu, a předejdou tak jejímu předčasnému stárnutí.

Správná péče o pleť vám navíc dokáže prodloužit opálení. I když samozřejmě opálení vybledne s tím, jak se postupně obnovují svrchní vrstvy kůže. Tento proces ale můžete díky správné péči a dokonalé hydrataci zpomalit.

Základem úpěchu je důsledná hydratace a regenerace. Určitě si proto po létě dopřejte pečující masku. Vybírejte spíše z krémových produktů, které se vsakují do pokožky a vyživují silou přírodních olejů a dalších aktivních látek. Maska pleť vyživí, zjemní a navrátí ji hebkost a krásu. Pokud máte pigmentové skvrny ze sluníčka, tak právě na podzim je ten nejlepší čas sáhnout po korigujícím bělícím krému, který zvládne opět sjednotit barvu pleti. Pečující rutinu nezapomeňte doplnit hydratačním krémem. Vyzkoušejte třeba okysličující krém, který navrácí pleti živiny a předchází předčasnému stárnutí pokožky.

Pokud si chcete prodloužit opálení, zapomeňte na používání peelingu. Svůj oblíbený peeling nechte odpočívat, místo toho pleti dopřejte jen jemnou očistu vodou. Případně vynechejte i mycí žínky nebo kartáče, nadměrné drhnutí pokožky těla totiž vede k obroušení vrchních vrstev kůže, která sbírala přes celé léto barvu ze sluníčka. Místo peelingu vsaďte na dostatečnou hydrataci. Rostlinné oleje nebo přírodní tělová mléka a másla zabraňují zbytečnému šupinatění pokožky a odlupování kůže, a tak dokáží zachovat vaše opálení na delší dobu.

Oživte své vlasy

Stejně jako pokožka i vlasy jsou v létě namáhané a často bývají po létě zničené, suché a poškozené. Slunce totiž stejně jako namáhá a přispívá ke stárnutí pokožky, tak stejně tak i vysušuje a poškozuje vlasová vlákna. Navíc vliv slunce na vlasy není zřetelný na první pohled tak jako na kůži, proto máme tendence při ochraně před škodlivým slunečním zářením na vlasy zapomínat. Stejně tak i slaná mořská voda nebo chlorovaná voda na koupališti poškozuje vlasy, ubírá jim lesku, vlasy se poté můžou více lámat a dokonce vypadávat.

Není proto od věci se o své vlasy po létě pořádně postarat. Zvažte návštěvu kadeřníka a zastřihnutí konečků. Nový účes vám bude na podzim určitě slušet. Do své pravidelné péče o vlasy určitě zařaďte výživnou masku nebo ještě lépe olejový zábal. Výživný rostlinný olej nanášejte do suchých vlasů jednou týdně, nechte působit minimálně dvě hodiny a poté smyjte vaším běžným šamponem. Vlasy budou s takovou extra péčí neskutečně jemné, vrátí se jim lesk a navíc budou odolnější a pevnější. Kokosový olej patří mezi tradiční pomocníky při péči o vlasy a v oblasti Tichomoří se takto používá celá staletí. Ale nemusíte použít jenom kokosový olej, i arganový nebo makadamiový vašim vlasům prospěje.

Nezapomeňte na ruce

Nezapomínejte ani na své ruce a nehty. Hlavně pokožka na rukách bývá během léta hodně namáhaná, ať už na pláži pískem a slanou vodou, tak i proto, že zatoužíte po veselém letním lakování častěji než obvykle. Dopřejte proto svým rukám restart. Pořiďte si výživný krém na ruce a ruce si opravdu pečlivě mažte několikrát denně, nejlépe po každém mytí rukou. Do své výbavy zařaďte jak lehký a rychle se vsakující krém na ruce pro každodenní časté používání, tak i hutný a mastný krém, který budete používat jako extra péči. Pro dokonalou regeneraci můžete vyzkoušet spát v rukavicích. Naneste večer mastný a hutný krém, nasaďte si rukavice a ráno budou vaše ruce jako nové.

Do kabelky si přidejte třeba malé bambucké máslo, které vám poslouží kdykoliv během dne jako péče o suchou nehtovou kůžičku. Vyzkoušet můžete i produkty obsahující dýňový olej, který dodává nehtům zinek, a přispívá tak k jejich kráse a pevnosti. Vaše ruce budou díky pravidelné přírodní péči dokonale jemné a vyživené, stačí pak už jenom dát nehtům tvar a přidat podzimní barvu laku na nehty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47