Odstávající uši lze šikovně zamaskovat vhodným účesem i správným líčením

 Krása 
23. dubna 2021 10:53 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Od klapatých uší stačí odvést pozornost Depositphotos
Dokonalou tváří se může pochlubit málokterá žena, většinu naopak trápí různé kosmetické nedostatky. Naštěstí je můžete většinou šikovně zamaskovat. A platí to i pro odstávající uši.

Problém s odstávajícíma ušima lze řešit plastickou operací, jenže ne každý se k ní odhodlá. Pokud vás klapaté uši trápí, ze studu se odmítáte i fotit, ale na operaci jít nechcete, můžete tento nedostatek zamaskovat ještě pomocí účesu. Hodně pomůže také správný make-up.

Účes dokáže hodně

Jestliže vaše uši odstávají více, než je zdrávo, zvolte v prvé řadě vhodný účes. Je třeba zvolit takový, který váš nedostatek nezvýrazní, ale šikovně schová.

Objem

Výrazně pomůže, když vašim vlasům dodáte objem. Ten můžete vlasům dodat třeba tupírováním, ale svou práci odvede i suchý šampon. Jemným vlasům pomůže k objemu správná technika fénování a odpovídající stylingové přípravky. Před fénováním do vlasů vmačkejte stylingový krém, který vlasy krásně nadzvedne. Potom je vyfénujte přes hlavu. Až budou vlasy téměř suché, vezměte si na pomoc kulatý kartáč.

Účes

Vyčesané drdoly či culíky nejsou pro vás to pravé ořechové. Důležité je zvolit účes, který vám odstávající uši zamaskuje. Nejlépe se vám bude účes tvořit z delších vlasů. Výborné jsou různé vlny, které dodají vlasům objem a uši překryjí.

Pokud vám vadí padající prameny do očí, můžete pár pramínků podél obličeje volným způsobem stáhnout dozadu, a to tak, aby prameny zakryly uši. Dobrou službu vám prokáží také různé šátky nebo čelenky, které udrží uši na svém místě. Pokud máte rádi copánky nebo culíky, snažte se, aby kolem uší vlasy byly vždy lehce povolené nebo z culíku decentně uvolněné. Dobrou volbou je i francouzský či rybí cop zapletený přes uši. Vyvarujte se hlavně uhlazených účesům, krátkým střihům nebo zlozvyku dávat si vlasy za ucho.

Odveďte pozornost líčením

Pokud se zaměříte také na správný make-up, bude výsledek dokonalý. Opět je důležité mít na paměti vytvořit líčení, které od uší odvede pozornost. To vám zajistí například výrazná či třpytivá rtěnka, pastelová řasenka nebo dokonalé kouřové líčení očí. O tom, jak kouřové líčení vytvořit, jsme psali zde.

Doslova zázrak dokáže správné konturování obličeje, díky kterému vaši tvář opticky zúžíte. Tmavý odstín používejte na oblasti, které mají opticky ustoupit do pozadí. Světlý odstín z konturovací paletky vám pak pomůže projasnit hřbet nosu, oblast mezi obočím a nad líčky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?