Druhů očních linek existuje hned několik. Vyberte si nejvhodnější pro vás

 Krása 
27. dubna 2021 13:13 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Oční linky v tužce můžete vyměnit za fix, snáze se nanáší a vydrží déle  Depositphotos
Oční linky nesmí žádné ženě chybět. Zvýrazní oči a dokážou i opticky změnit jejich tvar. Dříve existovaly pouze oční linky v tužce, ale dnes si můžete vybrat hned z několika druhů. Seznamte se s nimi a zjistěte, jaké mají výhody a nevýhody. Podle toho poznáte, která z nich vám bude vyhovovat nejvíce.

Typy očních linek nevybírejte náhodně. Může se totiž stát, že líčení s nimi bude příliš obtížně, a nakonec je vyhodíte do koše. Nejprve je potřeba rozpoznat, jak se s jednotlivými druhy pracuje. Vybrat si lze z tekutých, gelových, pudrových a klasických linek v tužce. Každá z nich má trochu odlišnou konzistenci a také na očích vypadá jinak.

Oční linky v tužce

Oční linky v tužce se snadno aplikují. Linku si s ní zvládnou nalíčit i ženy, která nemají s make-upem moc zkušeností. „Pokud chcete získat přirozený vzhled, držte se běžné tužky na oči. Začněte s ní od vnějšího koutku oka směrem dovnitř. Zpočátku vám to může připadat nepříjemné a nepřirozené, ale díky tomuto triku skončí linka přesně tam, kde chcete,“ vysvětluje kosmetická blogerka Chelsea Simmons. Linky v tužce však mají jednu nevýhodu. Poměrně rychle zesvětlají, takže se budete muset líčit několikrát denně. Dobrou alternativou k linkám v tužce je fix.

Tekuté oční linky

Tekuté oční linky jsou pokladem pro ty, kteří už s make-upem trochu zacházet umí. Lze s nimi vytvořit nejrůznější tvary očních linek podle svých představ. Samy si pohodlně určíte, jak úzké by měly být. Navíc dlouho na očích vydrží a jsou výrazné. Bohužel aplikovat tekuté oční linky není žádná legrace. Nejspíš se vám je nepodaří nalíčit podle vlastních představ poprvé. Musíte se s nimi poprat. Pokud se vám třese ruka, počítejte s tím, že aplikaci tekutých linek budete muset trénovat dlouho.

Gelové oční linky

Gelové linky mají tužší konzistenci než tekuté. K jejich aplikaci budete potřebovat štěteček. Můžete je nepatrně rozmazat do ztracena, takže se vám s nimi podaří docílit přirozeného vzhledu. Gelové linky jsou silně pigmentované a většina z nich se na víčku neobtiskne, protože skutečně dobře drží. Prodávají se v mnoha barvách, takže nemusíte zůstávat pouze u černé. Nevýhoda opět spočívá v obtížné aplikaci. Budete se s nimi muset naučit pracovat, ale za precizně nalíčené oči to stojí.

Pudrové oční linky

Pudrové linky jsou v podstatě totéž co oční stíny. Nepotřete s nimi však celé víčko, ale vytvoříte z nich pouze užší linku. Hodí se k vytvoření kouřového líčení. Přichystejte si šikmý kartáček, díky kterému se budou linky snáze nanášet. Nemusíte si kvůli nim pořizovat speciální pudrové oční linky v tužce, vystačíte si pouze s očními stíny a štětečkem. Přečtěte si také, jak vybrat tu nejlepší řasenku podle typu řas.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve