Platinová blond hlásí návrat. Jak ji docílit a komu nejvíc sluší

 Krása 
25. dubna 2021 08:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Platinová blond je překvapivým trendem letošního roku Depositphotos
Už to vypadalo, že platinové blondýnky nebudeme nějakou dobu vídat. Ale najednou je tato nejsvětlejší blond barva zpátky a tomuto trendu podlehla už i řada hollywoodských hvězd.

Platinová blond se nosí už od devadesátek, ale většina společnosti si ženy s touto barvou vlasů zaškatulkovala pod pojem "Barbie". Zdá se ale, že to tentokrát neplatí a platinová blond má při svém comebacku mnohem větší kredit.

Jak získat platinovou blond barvu vlasů

Může to být trochu problém, zvlášť v případě, že jste tmavovlásky a chcete se pustit do této razantní změny. Mnohem snažší cestu za platinovou blond budou mít ženy s plavými vlasy. Ty by si bez většího rizika mohly vlasy obarvit i samy doma a s největší pravděpodobností by získaly vytoužený odstín.

Tmavovlásky budou muset ujít trochu složitější cestu. Respektive, toužíte-li po tak výrazné změně, raději se nezkoušejte barvit doma a počkejte, až si budete moci zajít ke své kadeřnici. Snad už to bude brzy.

Domácí barvení by totiž s největší pravděpodobností nevyšlo a vaše vlasy by nakonec měly jinou barvu, v horším případě by byly flekaté. Naopak vaše kadeřnice podle typu, případně i dosavadního barvení určí ten správný postup, aby celá procedura proběhla úspěšně. Je ale i možné, že přeměnu na platinovou blondýnu budete muset absolvovat na několikrát.

Bude vám platinová blond slušet?

Odborníci říkají dvě základní věci. Za prvé, světlejší odstíny, tedy i ten platinový, v každém případě omlazují. Pokud tedy už máte nějaký věk, rozhodně se světlou barvou vlasů neprohloupíte.

A za druhé, platinová blond sluší těm ženám, které mají tak trochu minimalistický styl. To znamená, že váš styling není nijak extravagantní, rády se oblékáte do jednoduchých, elegantních a jednobarevných outfitů.

O platinové blond vlasy je ale potřeba také řádně pečovat. To zejména z toho důvodu, že odbarvení způsobí otevření vlasových kutikul a odstraní z nich uložené pigmenty. Tím pádem jsou vlasy do jisté míry poškozené a mohou vypadat suše a někdy i roztřepeně. Proto odborníci doporučují o platinové vlasy pečovat speciálním vlasovými olejíčky,  které byste se neměly bát použít klidně i dvakrát týdně. Vlasy jsou rovněž náchylnější na poškození teplem, takže se nedoporučuje je příliš často například žehlit a rovněž se doporučuje je foukat pouze vlažným vzduchem. Dále čtěte: Olej ze stromu neem je starodávná léčba, která zatočí s krepatěním vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod