Vzkaz v láhvi putoval oceánem devět let. Objeven byl na druhé straně zeměkoule

 Ostatní 
01. ledna 2020 07:58 / Blanka Štiková
  1
📷
7 fotografií v galerii
Vzkaz urazil cestu dlouhou tisíce kilometrů Pixabay
Vzkazy v láhvi jistě již zkoušelo poslat mnoho lidí. Každému se však asi nepoštěstí, že jeho vzkaz někdo objeví na druhém konci světa a že mu dokonce i odpoví.

Když na východním pobřeží USA jedno, tehdy ještě malé dítě se svým otcem napsalo a následně poslalo vzkaz v láhvi, tak asi ještě ani jeden z nich netušil, že se láhev objeví po dlouhých 9 letech a ještě k tomu na jiném kontinentu. Kde se vynořila a co v ní bylo?

Kdo poslal vzkaz a co v něm bylo?

Příběh začal 21. srpna 2010, kdy jeden mladý chlapec z Massachusetts v Americe poslal po moři společně se svým otcem vzkaz v láhvi. V té době bylo malému chlapci, Maxovi Vredenburghovi, který vzkaz psal, teprve 10 let. Láhev byla do oceánu hozena z pláže v Rockportu, o tom informuje sám Američan Max Vredenburgh na svém Twitteru.

A co ve vzkazu stálo? Malý chlapec tenkrát na papír napsal, že se jmenuje Max a že je mu 10 let. Pak ve vzkazu prosil budoucího nálezce zprávy, aby mu odepsal zpět. Dále o sobě ve vzkazu prozradil, že má rád jablka, svou pláž a má rád modrou barvu. Také napsal, že miluje zvířata, auta a vesmír. Samozřejmě nechyběl ani jeho podpis, jeho adresa a tehdejší datum. Informoval o tom americký zpravodajský server CNN.

Kde se láhev našla

Zní to jako z pohádky, ale 10. října letošního roku se láhev se vzkazem najednou objevila. A kam až vzkaz doputoval za dlouhých 9 let? Láhev byla nalezena na pláži v západní Francii. Vzkaz tak urazil cestu dlouhou tisíce kilometrů, přesněji to bylo kolem 5 500 kilometrů, aby byl v roce 2019 opět objeven na druhé straně zeměkoule. Je neuvěřitelné, že se dostal z Ameriky až do Evropy.

Jaká byla odpověď na vzkaz?

A co jeden Francouz, který láhev našel, odepsal na vzkaz tehdy malého chlapce? Nálezce ztraceného vzkazu se podepsal jako G. Dubois a na vzkaz Maxe odpověděl následovně: "Ahoj, 10. října 2019 jsem našel tvůj vzkaz v láhvi mezi Contisem a Mimizanem na pobřeží Francie. Podle tvého data, 21. srpna 2010, bude trvat 9 let, než urazí (vzkaz v láhvi) 6 000 km, které nás oddělují. Během té doby jsi hodně vyrostl, z 10 na 19 let." K tomu ještě přidal nějaké mapky, kde označil místo nálezu láhve.

Reakce Američana

Max Vredenburgh prý již na svůj dopis v láhvi z dětství úplně zapomněl. Ale když si prý přečetl odpověď od nálezce jeho vzkazu v láhvi, tak měl radost a řekl, že chce pana G. Duboise z Francie kontaktovat a poděkovat mu. Informoval o tom americký server CNN. Dále čtěte: Plodnost není věčná, ve 40 letech máte asi jen šestiprocentní šanci počít.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008