Pociťujete v posledních dnech něco jako vyhoření? Je několik způsobů, jak to překonat

 Ostatní 
17. března 2022 15:05 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vyhoření je stav, který je v současné době velmi rozšířený Depositphotos
Pocity vyhoření v posledních dnech a týdnech pociťuje hodně lidí. A podivné je, že za tím není stres, jak by se dalo čekat. Důležité ale je, že v tom nikdo není sám a že existují způsoby, jak z toho ven.

Vyhoření je obvykle spojováno s pracovním procesem, ale v posledních letech se podle nejnovějších výzkumů ukazuje, že vyhoření se dostalo už dál než jen za dveře našich kanceláří. Vyhoření je teď podle odborníků doslova všude. A může za to nedostatek stimulace. U některých lidí postižených vyhořením je ještě ve hře kombinace nedostatečné stimulace s přepracováním, píše Psychology Today.

Jak se z toho dostat

V první řadě se znovu začněte soustředit na to, co máte nejvíc rádi. Když žijete v rozporu s tím, na čem vám nejvíc záleží, budete se cítit vyčerpaně. Je totiž těžké cítit se energicky, když nejste nadšení z toho, co děláte. Pokud vám vaše práce něco takového neumožňuje, pak si najděte něco pro svůj volný čas, co vás postaví na nohy. Postupně si dělejte radosti aktivitami, ze kterých budete mít radost. To vám dodá novou energii.

Ono také dělat pořád to samé den co den rychle povede k nudě a k vyčerpání. Rutina zkrátka ubíjí a je potřeba hledat cesty ven. Hledejte radost, rozmanitost, nové zážitky. To vám pomůže zbavit se toho unaveného pocitu z toho, že ve vašem životě jde všechno stále dokola.

V práci buďte aktivní

Pokud vám totiž vaše práce nedodává dostatek stimulace, kterou potřebujete, abyste se při své práci cítili nabití energií, nebojte se to říct. Řekněte si o jiné úkoly nebo i o jinou pozici, což vás může dovést k novým vzrušujícím příležitostem. Prostě buďte aktivní a zlepšete si pracovní prostředí.

A v neposlední řadě dbejte na to, jakými lidmi se obklopujete. Ti, kdo jsou na tom podobně jako vy, do vás novou energii rozhodně nenalijí. Hledejte tedy sociální interakce s lidmi, kteří jsou inspirativní, kreativní a vedle kterých dokážete zase pookřát.

Zdroj: Psychology Today, Stylist.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty