V dubnu nás čeká růžový úplněk ve znamení Vah. Nabízí příležitost, abychom lépe pochopili jeden druhého a je časem velkých rozhodnutí

 Ostatní 
04. dubna 2023 08:08 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dubnový úplněk je nazýván růžový Pixabay
Dubnový úplněk letos připadá na 6. dubna ve znamení Vah a nejvyššího osvětlení dosáhne v 6:34. Tento úplněk, který se tradičně nazývá růžový měsíc, je letos také velikonočním úplňkem.

Tento rok je dubnový úplněk prvním úplňkem jarní sezóny, která začala jarní rovnodenností 20. března 2023. To znamená, že je rovněž velikonočním úplňkem, důležitým Měsícem pro ty, kdo slaví Velikonoce, protože jejich datum je pohyblivé a závisí právě na úplňku. Slaví se vždy týden poté, co se objevil na obloze.

V tomto roce bude dubnový úplněk připadat na 6. dubna a bude se odehrávat ve znamení Vah. Znamení Vah jsou spojována s rovnováhou, harmonií a spravedlností, takže tento úplněk může přinést energii a vlivy, které podporují tyto vlastnosti. Úplněk v tomto znamení nabízí příležitost, abychom se snažili lépe pochopit jeden druhého, ale i sami sebe a abychom nahlédli do svého podvědomí. Díky postavení hvězd ve znamení Vah se vše vrátí alespoň částečně do rovnováhy.

Názvy měsíce

Po tisíciletí lidé na celém světě, včetně původních obyvatel Ameriky na východě a ve střední části USA, pojmenovávali měsíce podle dění v přírodě. Každý úplněk má tak své jméno podle Farmářského almanachu a vyjadřuje děj, kterým příroda zrovna prochází.

Dubnový úplněk je známý především jako růžový měsíc. I když bychom si přáli, aby toto jméno souviselo s barvou Měsíce, realita není tak mystická. Tento úplněk často korespondoval s časnými jarními květy jisté divoké květiny původem z východní Severní Ameriky: její název je Phlox subulata, běžně nazývané plíživý flox nebo mechový flox, který se také nazýval „mechově růžový“. 

V mnoha indiánských kmenech je spojen s probouzejícím se životem a přicházejícím jarem. V indiánské kultuře je pojmenován po rašení červené trávy nebo nese název Pučící měsíc, podle nových rostlin, které během jara začínají rašit. Kmen Komančů jej nazval jako Nový jarní měsíc, zatímco Cherokeeové ho dokonce nazývali Květinový měsíc, nicméně se tento název používá hlavně k označení květnového úplňku.

Urovnejte svoje záležitosti

Díky vlivu znamení Váh je to skvělý čas na to dát všechny svoje záležitosti do pořádku. Je to také vhodná doba na hledání životní rovnováhy a rozmýšlení, čeho chcete v budoucnu dosáhnout. Váhy často působí nerozhodně, nyní vám však toto znamení pro jednou poskytne jistotu a pobídne vás tím správným směrem. Nebojte se učinit vážná rozhodnutí, i ta, která vám mohou změnit život.

Další úplňky roku 2023:

  • 5. května - Květinový měsíc
  • 3. června - Jahodový měsíc
  • 3. července - Bouřkový měsíc
  • 1. srpna - Jeseteří měsíc
  • 30. srpna - Modrý měsíc
  • 29. září - Kukuřičný měsíc
  • 28. října - Měsíc lovce
  • 27. listopadu - Bobří měsíc
  • 26. prosince - Studený měsíc

Autorský článek, další zdroje: Almanac, Moongiant

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod