Pavla (34): S nejlepší kamarádkou jsme si vyměnily partnery. Zní to divně, ale funguje nám to a stále se stýkáme

 Vztahy 
22. dubna 2022 12:16 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Přebrat kamarádce partnera se někdy vyplatí Pexels
Pavla potkala svého přítele Derecka v Americe, když tam nějakou dobu bydlela kvůli práci. Její kamarádka Kamila tou dobou začala chodit s Jaromírem, její platonickou láskou ze střední školy. A ač to zpočátku ani jedna nečekala, skončily nakonec obě v náručí partnera té druhé.

Pavla a Kamila se znají od střední školy a vždycky se jím líbily podobné typy kluků. A to dokonce do takové míry, že si je jednoho dne i vyměnily. "V USA, kam jsem odjela pracovně na rok a půl, jsem se seznámila s Dereckem, který u nás ve firmě dělal vedoucího lidských zdrojů. Okamžitě jsme si sedli a velmi brzy se stali nerozlučnými přáteli. Po chvíli naše přátelství přerostlo v něco víc, a dokonce jsme se společně dohodli, že teď pojede Dereck zase na rok a půl do Čech a pak se uvidí, co dál," začíná vyprávět Pavla.

Kamila v té době chodila už nějakou dobu s Jaromírem, kterého obě dívky znaly ještě ze střední školy. "O tom, že náhody se někdy dějí, jsem skálopevně přesvědčená, protože Kamča Jaromíra potkala přesně v den, kdy jí dal košem její bývalý partner. Šla si ubrečená sednout do kavárny a on byl ten, který jí podával její latte." Od té doby spolu už asi dva roky byli. Jaromíra obě na střední škole platonicky milovaly, ale rozhodně je nikdy nenapadlo, že sním bude jedna z nich opravdu chodit. "Jaromír byl naprosto skvělý, vtipný, něžný a dalo se s ním mluvit snad o všem. "Kdybych neměla Derecka, snad bych ho Kamile i záviděla."

"Když jsem se vrátila z USA a přivezla si s sebou Derecka, který se chtěl do Čech už dlouho podívat, hned jsme šli na rande ve čtyřech a kluci si tak sedli, že jsme snad veškerý volný čas od té doby trávili společně. Chodili jsme spolu do kina, divadla, na lodičky, večer do města, na badminton, do přírody. Zkrátka jsme byli pořád spolu," pokračuje Pavla. "Občas jsem měla pocit, že po mě Jaromír tak nějak pokukuje, měl hrozně pronikavé oči, které mě tak nějak příjemně znervózňovaly. Těm pohledům jsem se úplně nebránila, ale to bylo všechno, co jsem si dovolila, protože bych nikdy nedopustila, aby mezi mě a Kamilu vstoupil nějaký chlap," vypráví.

Brzy na to měli jet všichni společně k Pavle na chalupu na lyže. "Na hory jsem se těšila, říkala jsem si, že naučím Derecka lyžovat a bude sranda. Jenže jsem pořád měla v hlavě ty Jaromírovy oči a dělalo mě to neklidnou. Bála jsem se sama sebe," pokračuje Pavla. "Na svahu jsem zkoušela všechno možné, ale Dereckovi to moc nešlo a trochu se bál. I Kamila byla unavená, a tak šla s Dereckem napřed a já s Jaromírem zůstala na svahu. Bylo mi líto peněz, které jsem dala za permanentku, navíc jsem si chtěla ještě zajezdit. Jaromír zůstal se mnou," pokračuje Pavla.

"Ten den jsme s Jaromírem prolyžovali a hodně jsme si povídali. Bylo mi čím dál tím víc jasné, že musíme tohle naše společné randění ukončit, protože jinak se do Jaromíra naplno zamiluji a bude konec našeho přátelství i s Kamilou," vypráví Pavla. S Jaromírem se s blížícím se pozdním odpolednem vydali utahaní směrem k chalupě. Tam našli Kamilu a Derecka, ovšem trochu jinak, než čekali.

"Chtěli jsme na ně bafnout, tak jsme šli zadním vchodem jako myšky a když jsme je našli na gauči, jak se líbají, málem mi spadla čelist. Nevěděla jsem, jestli mám být naštvaná, nebo skákat radostí. Chvíli jsem jen nevěřícně zírala, Kamča se tvářila hrozně provinile, ale já a Jaromír jsme se začali vzápětí hrozně smát. Sedli jsme si k nim a bavili se o tom, že se jako vážně tohle děje a že je to tak vtipné, že to snad ani nemůže být pravda," pokračuje Pavla. "Zní to až neuvěřitelně, ale kluci si vážně jen přehodili tašky do vedlejších pokojů a vše bylo tak samozřejmé, jako kdybychom v téhle sestavě už přijeli z domova," uzavírá svůj příběh Pavla. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Dovedete si představit, že si se svou kamarádkou vyměníte partnera? A že se budete dál stýkat a dělat, jako kdyby se nechumelilo?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Pavlou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod