Barbora (54): Trápí mě, jak se věk podepisuje na mém těle. Rozhodla jsem se pro drahou plastiku, manžel to ale neví. Bojím se jeho reakce

 Vztahy 
25. října 2022 08:37 / Michael Veselý
  4
📷
1 fotografie v galerii
Na vzhledu opravdu záleží, jen někomu více a někomu méně. Depositphotos
Každý máme jiné priority, někomu jde hlavně o dobré vztahy, jiný si zakládá na vzdělání, někdo na bohatství a jsou i tací, pro které je důležitý vzhled ať už vlastní nebo jiných. Paní Barbora už není nejmladší, přesto je stále v dobrém věku a produktivní. Ráda by si krom mladého ducha tedy udržela i mladistvé vzezření.

To, co se rozhodla Barbora udělat, je pro ni splněným snem, obává se ale, že manžel pro její přání pochopení nenajde. „Vždycky mi záleželo na tom, jak vypadám. Neřekla bych, že jsem byla nějaká namyšlená fiflena, ale ráda jsem se krásně oblékla, namalovala a dbala na to, jak působím. Dělám to odjakživa hlavně kvůli sobě, abych se cítila dobře,“ vysvětlila nám hned zkraje své důvody.
Že se Barbora ráda líbí sama sobě, jí manžel vyčítat rozhodně nebude, ona se však rozhodla pro celkem razantní a nákladný krok, a ten by se mu už líbit nemusel.

„Vlastně to nebylo úplně jen z mé hlavy. Jsem celkem spirituální člověk a věřím, že vesmír i to doslova podsunul. Vnímala jsem náznaky po dlouhou dobu. Ono to začalo reklamou v časopise, kde byla taková nádherná brunetka s pevným poprsím a bez jediné vrásky. Mělo jí být údajně 45 let, já bych jí přitom netipla snad ani 30. No prostě to byla kočka. V tu chvíli mě napadlo, že můj hrudník už rozhodně není, co býval, vrásky na obličeji taky neskryju a hlavně mi na břiše visí ošklivá kůže, kvůli které už se poslední tři roky dost stydím obléct plavky,“ svěřila se nám Barbora s tím, jak se cítí při pohledu do zrcadla.

„Vyhledala jsem si tak nějaké informace, na kolik to vyjde, jaké jsou výsledky takových plastik a podle cen pak rozmýšlela, co by se mi vlastně nejvíc vyplatilo. Abych se přiznala, částky byly šílené v porovnání s mým platem, a tak jsem to hodila za hlavu. Pak jsem na to ale narážela všude. Ani ne o dva dny později jsem hovořila se sousedkou a ona mi vyprávěla, jak si její kolegyně v práci nechala zvětšit prsa, a každý se za ní teď otáčí, i když podle jejích slov to byla koza ošklivá. Přestože jsem se nenechávala strhnout, narážela jsem na to v reklamách, a dokonce mi přišel nějaký spam do mailu, který odkazoval na kliniku, jež mimo jiné dělá i plastiky. Dostala jsem pocit, že to je osud. Prostě mi to mělo naznačit, že tohle je ta správná cesta,“ objasňuje Barbora, proč se nakonec takhle rozhodla.

Než ale opravdu nějaké rozhodnutí padlo, uznala za vhodné se o tom poradit. „Vlastně jsem si říkala, že jdu na nezávaznou konzultaci, k ničemu mě to neváže a možná si to rozmyslím. Navštívila jsem soukromou kliniku, která měla úžasné recenze. Co se ale nestalo, já se tam do představy svého nového těla úplně zamilovala. Tohle pochopí asi jedině ženská, ale když mi doktor ukazoval výsledky plastik jejich klientek, hned mi bylo jasné, že do toho nemůžu nejít. Vlastně jsem se nakonec rozhodla, že se objednám na břicho i podbradek, protože v případě více zákroků je na ně 15% sleva,“ říká Barbora.

„Jediná potíž byla, že jsem měla každý měsíc navíc sotva pár stovek a podobné zákroky jsou v řádech tisíců. Dlouho jsem zvažovala, jestli nemáme nějaké peníze, které bych mohla použít, ale opravdu to nešlo jinak, než abych si půjčila. Samozřejmě mi bylo jasné, že to není jen tak, proto jsem si nejprve oťukla terén. Doma jsem před manželem zkusila nadhodit téma plastik, ukázala jsem mu slečnu z časopisu, o které jsem četla, a schválně čekala na jeho reakci. Nezdál se tím příliš zaujatý. Fotografie se mu samozřejmě líbila, ale k mé smůle, ať jsem se snažila jakkoliv, nevyjádřil se, že by chtěl takovou pěknou babu doma taky,“ stěžuje si Barbora.

„Byla jsem si vědoma, že jedna věc je plastika a druhá půjčka, protože on opravdu nesnáší zadlužování. Váhat jsem tedy ještě zůstala, přesto jsem se té představy už nedokázala vzdát. Půjčku jsem si tedy vzala tajně a prozatím jsem doma neřekla ani slovo. Tajit, že jdu na zákrok ale nemohu. A trochu se obávám, aby mi pak večer předtím, až to na něj vybalím, neudělal scénu a zbytečně mě nerozrušil. Všechno si to pořád plánuju v hlavě. Nejraději bych mu to pověděla, až bude po všem a uvidí mé nové já, to ale takhle jednoduše nejde.“ Z celé situace je nešťastná, protože o tomhle plánu neřekla zatím ani dětem. Chtěla by všechny překvapit, ale manžela se celá situace úzce týká.

„Jakmile se o tom dozví, peníze budou samozřejmě jeho první otázka a nejsem si jistá, nakolik by mi uvěřil, že jsem je dokázala našetřit. To asi není pravděpodobné, takže nakonec budu muset s pravdou ven. Přitom si myslím, že výsledek potěší i jeho. Na rozdíl od některých párů v našem věku stále vedeme intimní život a bez pochyb budu o mnoho atraktivnější – především se tak budu sama cítit,“ vysvětluje Barbora.

„Mám už termín, který jsem – sama nevím proč – oddálila až na listopad. Možná abych měla čas změnit názor. Záloha za termín je ale beztak zaplacená, a já teď potřebuju jen posbírat odvahu, abych se od toho zkrášlení nenechala odradit. Stojím si za tím, že je to moje tělo a každý by měl mít možnost si trochu té krásy dopřát, když se na to ještě cítí,“ uzavřela nakonec vyprávění naše čtenářka a teď už jí můžeme jen přát štěstí, aby manžel její záměry pochopil. (V rámci zachování soukromí čtenářky byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Je pro vás krása také důležitá? Investovali byste do plastiky? Má vůbec Barbory manžel právo jí do toho mluvit? Napište nám i vy své příběhy a zkušenosti, se kterými se v životě potýkáte.

Autorský článek - rozhovor.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?