Zabijáci intimního života, za které můžete sami

 Zdraví 
16. srpna 2018 11:48 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Intimní problémy mají často jednoduché příčiny Shutterstock
Mnoho párů řeší řadu problémů v oblasti sexuálního života. Existují funkční poruchy, které si člověk nezpůsobil a je třeba je řešit ve spolupráci s lékaři. A pak je chování, kterým člověk svůj sexuální život likviduje sám.

Řada partnerů přichází do ordinací sexuologů s nejrůznějšími obtížemi. U mužů to jsou nejčastěji problémy s erekcí, u žen zase potíže v souvislosti s menopauzou. Existuje samozřejmě i řada dalších onemocnění, které kvalitnímu sexu brání. Určité věci však máme v rukách my sami.

Kvasinkové onemocnění

Typickým zabijákem intimního života partnerů je neléčené kvasinkové onemocnění, které partnerům způsobuje po pohlavním styku značné obtíže, svědění i bolesti. Onemocnění je záludné v tom, že bez intimního života se zdá být vše v pořádku. Po styku ale dochází k rozvoji potíží. Výsledkem je podvědomé vyhýbání se intimnímu životu. Trvá-li stav delší dobu, může jít o spolehlivého „zabijáka“ jakékoli milostné touhy.

Alkohol

Alkohol v malé dávce může působit povzbudivě. V dávce větší brání u mužů kvalitní erekci a u žen zase dostatečnému prožívání pohlavního styku. I mezi druhy alkoholu existují značné rozdíly. Pivo i tvrdý alkohol působí značně tlumivě a vedou spíš ke spánku než zájmu o milostný život. Sklenka vína či míchaného nápoje může naopak působit povzbudivě. Nic se ale nemá přehánět a rozhodně je lépe si na alkohol v souvislosti se sexem nezvykat. Více informací o alkoholu najdete třeba v článku zde.

Stres a práce

Spolehlivým zabijákem sexuální touhy je stres a přemíra pracovního nasazení. Někdy jsou ženy obviňovány z toho, že se na únavu a jiné potíže vymlouvají. Skutečnost je taková, že stres a velké pracovní vypětí likvidují libido u obou pohlaví zhruba stejně. Jestliže vaší jedinou touhou bude si jít lehnout a alespoň chvíli spát, jen těžko budete mít náladu na milostné hrátky.

Špatná strava

Na kvalitu našeho intimního života má obrovský vliv strava. Jestliže jíme těžká jídla, která jsou plná sacharidů, budeme se cítit unavení a bez elánu. Postupně budeme též přibírat na váze, což kvalitnímu sexu také nesvědčí. Navíc se nám budou postupně ucpávat cévy, které zásobují intimní partie krví.

Nedostatek soukromí

Na likvidaci milostného života má lví podíl také nedostatek soukromí. Je jasné, že pokud bydlí dvojice v jednom bytě s dětmi a ještě třeba s rodiči, může být opravdu problém si najít ke společnému sbližování prostor.

Špatný vztah

Možná by se tato příčina měla uvést na prvním místě, ale chtěli jsme nejprve popsat příčiny, které jsou snadno řešitelné. Vztahové problémy a jejich řešení představují běh na dlouhou trať. Často je nutné navštívit psychoterapeuta či jiného odborníka, který dokáže rozklíčovat kořen vašich obtíží. Jakmile se vztahy napraví, obyčejně také přijde touha po intimním sblížení.

Témata: vztah, erekce, menopauza
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve