Jak spolu souvisí podprsenka a rakovina prsu? Více, než si myslíte

 Zdraví 
30. srpna 2018 09:43 / Monika Thomsonová
  11
📷
4 fotografie v galerii
Při výběru podprsenky by ženy měly myslet hlavně na své zdraví Depositphotos
Podprsenka a rakovina prsu je rozhodně téma, které by mělo zajímat každou jednu ženu. Na jedné straně jsou názory, které dělají z podprsenky viníka nebo minimálně spoluviníka, na straně druhé jsou ti, co tvrdí, že mezi tímto kouskem prádla a vážným onemocněním není téměř žádná či dokonce vůbec žádná souvislost. Jaká je tedy realita?

Podprsenka už dávno není jen funkční záležitostí. Dnes má mnohem více funkcí. Musí zvedat, zužovat, zpevňovat, zvětšovat, jednoduše zvyšovat sebevědomí. To je však jen jedna strana mince. Ta druhá je, že blokuje lymfatický systém, utlačuje, omezuje a stahuje ne právě tělu prospěšným způsobem.

Pozor na omezování lymfatického oběhu

Pokud nosíte podprsenku každý den, a navíc máte v oblibě těsné a pevné typy, které vám dělají push up efekt, doslova tím vyřazujete z činnosti lymfatické cévy. Jakmile je narušen oběh lymfy, je automaticky zablokováno jinak běžné vylučování toxinů a karcinogenů, tedy proces, naprosto nezbytný pro správné fungování organismu. Odtud je už jen malý krůček k vzniku cyst, zánětů či jiných onemocnění, na jejichž konci bývá často i rakovina prsu. Více jsme o tématu psali před časem.

V případě podprsenky byste se tedy určitě neměly spokojit s čímkoliv. Najděte si dostatek času na výběr té správné a bez předchozího vyzkoušení ji ani nekupujte. Ideální je, pokud si na nákup spodního prádla zajdete do specializované prodejny, kde je předpoklad, že vám personál s výběrem dobře a kvalitně poradí. Ideál je samozřejmě podprsenka z přírodního materiálu, bez kovových kostic a výztuží, přesto dobře padnoucí. Jak zvolit správnou velikost jsme psali v jiném článku.

Poté, co si pečlivě vyberete vhodnou velikost podprsenky, zvažte i čas, který v ní budete trávit. Prsa a zmíněný oběh lymfy se vám určitě poděkují, pokud ji po příchodu z práce sundáte, případně nahradíte sportovní podprsenkou z bavlny či obyčejným tílkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve