Golden latte skvěle chutná a navíc je výborné pro vaše zdraví

 Zdraví 
26. prosince 2019 07:45 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Golden latte skvěle chutná a léčí Pixabay
Golden latte sice neobsahuje kávu, ale je výborné pro podporu našeho zdraví. Dejte si ho v nějaké dobré kavárně, nebo si jej jednoduše připravte doma. Máme podrobnosti.

Nápoj s názvem „Zlaté mléko“ dělá svému pojmenování čest. Jeho barva je výrazná, chuť lahodná a účinky skvělé. Proč stojí za to jej začít pít vysvětlíme v následujících odstavcích.

Co obsahuje

Golden latte obsahuje především kurkumin. Dále v něm najdete černý pepř, skořici a samozřejmě mléko. Někdy se přidává i med pro sladší chuť. Kombinace je odzkoušená. Jde o starý ajurvédský nápoj se silnými účinky.

Jak působí

Zvláštností tohoto nápoje je fakt, že jeho jednotlivé složky se v účincích doplňují a posilují. Z jiných textů na tomto webu známe blahodárné účinky jednotlivých složek. Zejména kurkuma, která obsahuje kurkumin, poskytuje silné antioxidační, antiseptické a analgetické účinky. Přidá-li se ovšem pepř, tyto účinky se ještě posílí. Pepř také napomáhá zlepšení trávení a nastartování metabolismu. Skořice pak podpoří antibakteriální a antivirotické účinky nápoje.

Golden latte posiluje imunitu, zlepšuje fungování našeho mozku, zlepšuje metabolismus, činnost jater. Kurkumin má příznivé účinky proti vzniku Alzheimerovy choroby. Také se hodí při chemoterapii. Ale hlavně pomáhá, abyste zůstali zdraví. Je to skvělý nápoj při nachlazení a chřipce.

Jak připravit a užívat

Základem výroby nápoje je kurkumová pasta. Tu si připravíte tak, že smícháte 50 gramů kurkumy s půl lžičkou černého pepře a přidáte půl sklenice horké vody. Pečlivě míchejte několik minut. Hotovou hladkou pastu ochlaďte a dejte do lednice. Vydrží více než měsíc. Pak naberte zhruba dvě lžičky pasty a zalijte horkým mlékem. Nyní dodejte špetku skořice. Přidejte kousek kvalitního másla. Jestliže si potrpíte na med, přidejte jej nakonec, až nápoj trochu zchladne, abyste nezničili jeho účinné složky.

Golden latte stačí pít jednou denně. Nejlépe večer. Zpočátku raději dávejte kurkumové pasty méně a podle toho, jak bude vaše tělo na nápoj reagovat, můžete trochu přidat. Zbytečně to ale nepřehánějte. A skořici zkuste sehnat tu pravou cejlonskou, která neobsahuje tolik toxinů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod