Medvědí mléko má antibakteriální účinky a je vhodné na respirační problémy

 Zdraví 
19. března 2020 08:50 / Mirka Malá
  5
📷
4 fotografie v galerii
Medvědí mléko je účinné na respirační problémy Depositphotos
Medvědí mléko je známá česká babská medicína, o které ale zdaleka nevíme všechno. Takové mléko s medem je totiž kombinace, která má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví, včetně těch antibakteriálních.

Medvědí mléko je zkrátka superkombinací s úžasnými účinky na lidské zdraví. Dokonale pomáhá zejména při respiračních onemocněních, chřipkách, nachlazeních, kašli či bolestech v krku. Výzkumy dokonce prokázaly, že teplé mléko s medem je účinné i proti některým typům bakterií.

Medvědí mléko jako takové je ovšem tak trochu český vynález, protože do klasického receptu hrnku teplého mléka a 2 lžiček medu přidáváme ještě panáka rumu. Ale i tahle superkombinace se dá ještě vylepšit. Do hotového nápoje stačí přidat třeba skořici, která je ověřeným přírodním antibiotikem, nebo třeba hřebíček, který je známý tím, že posiluje imunitní systém, má antibakteriální účinky a v neposlední řadě umí bojovat i se záněty v těle.

Medvědí mléko proti stárnutí

Medvědí mléko toho ale dokáže mnohem víc. Při pravidelném pití tohoto přírodního elixíru zjistíme, že má také skvělé antioxidační vlastnosti. Antioxidanty normálně napadají volné radikály, které drasticky negativně ovlivňují systém lidských orgánů. Jsou tak jednou z hlavních příčin degradace těla a tvorby vrásek. A medvědí mléko jim v tom zabraňuje.

I to je důvod, proč má tento nápoj také dobrý vliv na stav naší pleti. Není žádným tajemstvím, že tato kombinace se používá v mnoha salónech krásy či lázních, protože má skutečně omlazující účinky.

Medvědí mléko pro dobré trávení

Mléko a med mají skvělé účinky každý zvlášť, ale dohromady jsou ještě silnější. Med má antioxidační, antibakteriální a antifungální vlastnosti, zatímco mléko je zdrojem vitaminů a minerálů, včetně vitaminů A, vitaminů B a vitaminu D.

Když je smícháte dohromady, vznikne nápoj, který si trávicí systém bude jenom chválit. Takový drink je totiž skvělým zdrojem prebiotik, tolik potřebných pro správnou funkci střev. Když je totiž bakteriální rovnováha v zažívacím traktu správná, je eliminována řada problémů včetně zácpy, křečí a nadýmání a především je zabráněno škodlivému růstu bakterií. Dále čtěte: Skalní růže podpoří imunitu a zatočí s viry.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod