Nejrychlejší last minute diety, které opravdu fungují

 Zdraví 
23. července 2018 07:20 / Martina Langová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Hubnout lze zdravě i rychle Pixabay
Už příští týden odjíždíte k moři, ale faldíky na břichu a bocích se vám shodit nepodařilo? Nezoufejte, stále je ještě možnost zbavit se jich. A my víme, jak na to.

Pokud máte pocit, že hubnout na poslední chvíli nelze, vyvedeme vás z omylu. Jde to dokonce snáz, než si myslíte. Je však také nutno mít na paměti, že po rychlém zhubnutí je třeba navracet se pozvolna k běžné stravě. Jinak by vám totiž hrozil jo-jo efekt. 

Zásady rychlého hubnutí

Jestli se do některé z níže uvedených diet pustíte, pak si rozhodně přečtěte následující řádky. Pro úspěch je nezbytné dodržet tato pravidla.

  • Rychlou dietu je vhodné držet maximálně týden.
  • Pečlivě dodržujte pitný režim.
  • Těmito dietami lze rychle zformovat postavu do plavek, pokud ale potřebujete větší váhový úbytek, pak jsou tyto diety nevhodné.
  • Pokud se chcete vyhnout jojo-efektu, po dietě začněte jíst striktně podle pravidel redukční stravy – a jídlo pak přidávejte pomalu a postupně.
  • Nikdy nedržte dlouhodobě jednostranné diety – budete mít nedostatek vitaminů a minerálních látek.

Melounová dieta

Tahle dieta vás může nastartovat, pokud chcete delší dobu dodržovat redukční režim. Melouny jsou výborné i pro očistu těla. Mají vysoký obsah vody – až 95 procent. Mimo to má i důležité minerály – draslík, vápník, hořčík, železo, měď a fluor. Mají i hodně vitaminu C a provitaminu A.

Vyzkoušejte melounové müsli:

150 g nízkotučného jogurtu smícháme s 1 lžičkou medu a promícháme se 150 g na malé kousky nakrájeného melounu a 2 lžíce ovesných vloček.

Ananasová dieta

Při této dietě si můžete dát buď ananas nebo ananasovou šťávu. Nic jiného. Na snížení hmotnosti se při této dietě podílí hlavně enzymy, které ananas obsahuje. Ovšem pozor – kvůli faktu, že ananas neobsahuje žádné bílkoviny, nebudete ztrácet tukové zásoby, ale jen svalovou hmotu. Jestli vám jde ale o efekt rychlého zhubnutí do plavek, pak to tahle dieta splní na jedničku.

Vyzkoušejte grilovaný ananas

Ananasovou dužinu nakrájíme na 1 cm silná kolečka, lehce potřeme olejem a posypeme skořicovým cukrem. Pak je dáme do chladničky odležet nejlépe do druhého dne. Na grilu pak opékáme 5 minut z každé strany.

Dieta modelek

Tato superrychlá a účinná dieta má kořeny v Hollywoodu. Je populární hlavně mezi modelkami, herečkami a slavnými osobnostmi. Má několik forem – jde o kombinaci ananasu, banánů, hroznového vína a kiwi. Každý druh diety se liší pořadím jednotlivých druhů ovoce. K tomu je pak nutné vypít 2 - 3 litry čisté neperlivé vody.

Banánová dieta

Při banánové dietě nejste závislí jen na banánech. Kromě nich můžete jíst čerstvou zeleninu, mléčné výrobky, celozrnné pečivo a dušené maso. Jako u každé diety, tak i u té banánové platí dodržování pitného režimu – tedy alespoň 2 - 3 litry tekutin za den. A co je na této dietě nejlepší? Nemusíte hladovět ani se jinak ničit - takhle se dokáže stravovat každý. Dieta údajně umí nastartovat metabolismus a odbourat nepříznivé následky stresu, které přispívají k usazování tukových částic.

Vyzkoušejte smažený banán

Banány oloupejte a vcelku je opečte na másle na pánvi - asi 1 minutu z každé strany. Poté banány v pánvi přelijte javorovým sirupem a pečte další 2 - 3 minuty.

Grapefruitová dieta

Dieta, která je opravdu skvělá při potížích s cholesterolem. Navíc grepů můžete sníst tolik, kolik chcete. Grapefruitovou dietou dosáhnete spálení nežádoucích tuků a cholesterolu. Grep představuje časovanou vitaminovou bombu složenou z vitaminu A, C, B1 (thiaminu), B2, B6, kyseliny listové, fosforu a hořčíku. Zajímavé odtučňovací vlastnosti grepů by mohly souviset s jejich schopností snižovat v našem těle množství inzulínu - nižší hladina tohoto hormonu totiž tlumí pocit hladu. A mimochodem, pomoci zhubnout vám může i líbání.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod