Super recept na tatarák z cukety, který nerozeznáte od toho masového

Cuketový tataráček si můžete dopřát bez výčitek
📷
Další 2 fotografie v galerii
 Recepty 
20. července 2018 09:36 / Depositphotos
  1131   25
Tatarský biftek je pochoutka, na kterou mnozí nedají dopustit, ale zároveň se najde i množství jeho odpůrců, kterým vadí fakt, že je vyroben ze syrového masa. Pokud patříte mezi ně, tento recept vás bude určitě zajímat, protože jde o tatarák z cukety, ale chuťově k nerozeznání od toho pravého - masového.

Cuketová sezóna je právě teď v plném proudu, tak si připomeňme, proč by měla být tato zelenina součástí našeho jídelníčku. V první řadě proto, že je to zdravá a přitom chuťově ideální náhrada téměř jakékoli potraviny.

Jelikož sama o sobě je cuketa chuťově poměrně nevýrazná, můžete ji v kuchyni chuťově doplnit, čím potřebujete. Vynikající bude jak s česnekem, tak i nasladko. Je zároveň základní surovinou pro přípravu celosvětově oblíbeného jídla ratatouille. Cuketa je doslova "multifunkční" potravina, která navíc neobsahuje téměř žádné kalorie, naopak obsahuje velké množství vitamínu A, vlákniny a draslíku. Jak nejlépe uchovat cuketu na zimu vám poradíme v jiném článku.

Cuketový tatarák

Co budete potřebovat?

  • větší cuketu (nebo 2 menší)
  • 2 stroužky česneku
  • cibuli
  • 100 g nastrouhaného sýra (ideálně parmezán)
  • hořčici (ideálně dijonskou)
  • sůl, pepř a sladkou papriku

Příprava

Cuketu omyjte, odkrojte konce a nahrubo nastrouhejte i se slupkou. Slupky se zbavte pouze v případě, že už je cuketa starší. Tehdy vykrojte i semínka. Nastrouhanou cuketu v míse osolte, nechte odstát asi deset minut a mezitím osmažte na pánvi cibuli. Vodu z cukety slijte, směs vyždímejte a přidejte na pánev k osmažené cibuli. Restujte spolu přibližně pět minut, nakonec přidejte rozmačkaný česnek. Když cuketová směs vychladne, dochuťte ji sýrem, hořčicí a opepřete. Pořádně promíchejte.

Do směsi můžete, ale nemusíte přidat kečup, sójovou omáčku, tabasco, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájené kyselé okurky, stejně nakrájenou papriku nebo pomleté ​​mandle. Vše závisí na vašich chutích a preferencích, zkazit určitě nemáte co. Nakonec si připravte opečené topinky s česnekem, s nimiž bude cuketový tatarák chutnat úplně dokonale. O tom, že cuketa není pouze k jídlu, ale má i jiné vlastnosti, se dočtete zde.

📷
2
fotografie
Monika Thomsonová | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Dovolená u moře na konci sezóny: Kam se dá vyrazit i v září a říjnu?

Zprávy

Turecká krize se přelévá dále, rekordně padá další měna

Bydlení

Malba na zeď může být jedinečnou dekorací. Nechte se inspirovat

خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn