Šála je v zimě důležitý doplněk. Lze ji uvázat na mnoho způsobů

 Móda 
22. prosince 2018 10:49 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Šálu lze povýšit na krásný módní doplněk Pinterest
Bez šály v zimě ven vyjde málokdo. Ten nejobyčejnější úvaz asi zvládne každý, ale pokud se naučíte více způsobů, můžete i obyčejnou šálu povýšit na neobyčejný módní doplněk.

Šály nosí muži i ženy a každému sluší trochu jiný způsob uvázání šály. Ukážeme vám šest možostí pro muže a šest variací pro ženy.

Pánské šály

Pánové nosí tenké šály i ty rozměrnější. Každá pak vyžaduje něco jiného.

Jak uvázat tenkou pánskou šálu

Šál pečlivě složíme napříč na poloviny tak, abychom měli oba konce šály zarovnané. Přeložený šál položíme na krk a do smyčky vzniklé složením protáhneme ruku. Rukou procházející skrz smyčku zachytíme oba konce šály a protáhneme je smyčkou. Utáhneme.

Jak uvázat velkou šálu kolem krku - jednoduše

Šálu přeložíme podélně na polovinu a poté ještě jednou na polovinu – tedy na čtvrtinu. Tím vytvoříme úhlednou úzkou šálu. Šálu umístíme za krk tak, abychom měli jeden konec výrazně kratší než druhý. Delší cíp šály následně obtočíme kolem krku.

Jak vázat pánskou šálu - styl kravata

Šálu umístíme za krk tak, abychom měli oba konce na hrudníku stejně dlouhé. Na šále vytvoříme jednoduchý uzel, stejně jako když si zavazujete tkaničky od bot. Při vytváření uzlu držíme cíp šály, který je provlékán z vnitřní strany, stále směrem vzhůru. Utáhneme a zarovnáme oba konce šály tak, aby se vzájemně překrývaly. 

Jak nosit šálu - ležérně

Šálu přeložíme podélně na polovinu. Umístíme ji za krk tak, abychom měli oba konce šály na hrudi stejně dlouhé.

Jak nosit šálu - do saka

Šál složíme podélně na polovinu. Následně jej umístíme za krk a srovnáme délku obou konců šály. Nyní je překřížíme a zarovnáme s okraji saka.

Jak uvázat zimní šálu - luxusně

Šál nejprve složíme podélně na čtvrtinu. Tím vznikne tenký pruh šály. Takto složenou šálu přeložíme napříč na polovinu. Složený šál umístíme přehnutý za krk tak, abychom v jedné ruce drželi smyčku a v druhé volné konce šály. Do smyčky vzniklé přehnutím napříč protáhneme ruku, kterou uchytíme jeden volný konec šály a provlečeme jej smyčkou. Druhý konec šály přehodíme přes smyčku a taktéž ji provlečeme smyčkou, tentokrát ale z venku směrem k tělu. Utáhneme.

Dámské šály

Ženy mají šály v oblibě celoročně, v létě nosí z lehoučkého materiálu, v zimě pak volí teplejší varianty. I dámy mohou šály uvazovat na mnoho způsobů. O tom, jak šálu správně vybrat, jsme psali zde.

Jak nosit dámskou šálu - styl tunel

Šálu umístíme za krk. Srovnáme oba konce a vytvoříme suk. Překřížíme svázanou šálu a umístíme za krk.

Jak vázat šálu - rychle a efektivně

Šál umístíme za krk tak, aby byl jeden konec kratší než druhý. Delší konec obtočíme kolem krku. Omotanou částí šály u krku protáhneme z vnější strany oba konce šály tak, aby byly ukryty pod šálou.

Jak vytvořit elegantní úvaz šály i šátku

Šátek umístíme za krk tak, aby byl jeden konec výrazně kratší než druhý. Dlouhý konec šátku omotáme dvakrát dokola kolem krku. Zbývající část omotaného konce zastrčíme do vytvořeného kruhu kolem krku tak, aby byl ukryt pod šátkem.

Nošení zimní šály - vylepšený známý úvaz

Šál přeložíme napříč na poloviny, tak aby byly oba konce šály zarovnané. Přeložený šál položíme na krk a do smyčky vzniklé složením protáhneme ruku. Rukou procházející skrz smyčku zachytíme oba konce šály a protáhneme je smyčkou. Smyčku překřížíme a znovu skrz ní protáhneme oba konce šály. Utáhneme.

Jak v zimě nosit šálu - slušivě

Šálu umístíme za krk tak, aby byl jeden konec kratší. Delší konec obtočíme kolem krku. Ze spodní strany protáhneme částečně konec šály, který jsme omotávali kolem krku. Neprotáhneme ho celý, ale vytvoříme si smyčku. Smyčkou protáhneme kratší konec šály. Utáhneme.

Jak si uvázat šálu - netradičně

Šálu umístíme za krk tak, aby byl jeden konec výrazně kratší než druhý. Na delším konci šály vytvoříme smyčku, kterou nedotáhneme. Smyčkou protáhneme kratší konec šály. Utáhneme.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47