Nejčastější chyby, které vám ničí vlasy během noci

 Krása 
28. března 2019 14:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pokud se vám lámou vlasy, možná že děláte jednu z těchto chyb Shutterstock
Možná, že i vy patříte k těm ženám, které si na noc sepínají vlasy do culíku nebo chodí spát s mokrou hlavou. Jenomže vaše vlasy tímto doslova volají o pomoc. Co se s nimi děje?

Zkuste se zamyslet nad tím, co děláte se svými vlasy, než jdete spát. Rozčesáváte je? Nebo je s klidným svědomím necháte tak, jak byly celý den až do rána, či si je třeba stáhnete do culíku právě proto, aby se vám nezacuchaly? Možná, že ani netušíte, že se dopouštíte celé řady chyb, které můžou vaše vlasy zbytečně zatěžovat. 

Přirozené schnutí

Řada žen se často mylně domnívá, že když čas od času půjdou spát s mokrou hlavou, tak to jejich vlasům jenom prospěje. Jenomže to je omyl. Mokré vlasy mají tendenci se více lámat. A pokud na nich spíte, nutíte je zůstat i několik hodin v jedné pozici. Situaci ještě o to víc zhoršíte, když pak ráno vstanete a snažíte se nezkrotnou kštici srovnat hřebenem či žehličkou na vlasy. A tím vlasům zasadíte poslední ránu. Výsledkem jsou lámavé, slabé a poškozené vlasy.

Sepnuté se nezacuchají

Dalším velkým omylem je myslet si, že pokud budete spát se sepnutými vlasy, vyhnete se tím jejich zacuchávání. To je sice na jednu stranu pravda, ale na druhou je tím "dusíte" a oslabujete zvlášť, pokud je míváte běžně celý den stažené do copu či drdolu. Nechejte je proto alespoň v noci trochu dýchat. Zabráníte tak jejich lámání. Pokud ale máte vlasy natolik dlouhé, že usnout s rozpuštěnými zkrátka nejde, pak si vytvořte velice volný cop.

Česat jen jednou denně                                                                                          

Vašim vlasům nesvědčí ani to, pokud si je pročešete jenom ráno. Pravidelné pročesávání by mělo patřit k rituálům nejenom ráno, ale také večer. Jednak tím odstraníte případné zbytky stylingových prostředků, ale také tím rovnoměrně rozetřete maz, který se na vlasech nahromadil během celého dne. Vlasy tak nebudou zbytečně zatěžovány a ráno se s nimi mnohem lépe domluvíte. O tématu, jak správně česat vlasy a jaké hřebeny jsou nejvhodnější pro daný typ vlasů, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47