Nevíte, jaké odstíny při líčení zvolit? Můžete se řídit barvou svých vlasů

 Krása 
08. května 2019 09:16 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Ženám s blond vlasy budou skvěle slušet veselé pastelové tóny Shutterstock
Pro někoho je líčení rutinní záležitost, jsou ale i ženy, které tápou a neví, jaké odstíny líčidel jim budou nejlépe pasovat. Pomoc je naštěstí docela snadná, stačí se řídit barvou své hřívy. Jiné odstíny totiž padnou černovláskám, jiné brunetkám, zrzkám či blondýnkám.

Pokud přizpůsobíte barvu stínů barvě svých vlasů, nikdy nešlápnete vedle. Když budete vědět, jaké stíny se hodí k jaké barvě vlasů, už vás nic nezaskočí a budete si moct kdykoliv svou barvu vlasů změnit. V takovém případě sáhnete jen po jiné paletce a budete zase za hvězdu.

Křehké blondýnky

Ženám s blond vlasy budou skvěle slušet veselé pastelové tóny, například růžové. Pokud je na vás černá barva moc tvrdá, sáhněte po méně výrazné hnědé či šedé oční lince a nezapomeňte si jemnou linkou zvýraznit horní víčka.

Totéž platí i pro řasenku. Jestli máte dojem, že vám černá moc nesluší, zvolte hnědou či černohnědou barvu maskary, vaše oči budou vypadat přirozeněji a jemněji. Tvářenku volte spíše decentní, tedy takovou, která dodá tváři jiskru a rozzáří vás – béžovou nebo lehce růžovou.

Rozverné zrzky

K ohnivým vlasům se nejlépe hodí zelené oční stíny, ale chybu neuděláte ani s béžovými či olivovými stíny. Díky rudým vlasům bude vaše pleť působit opticky teplejším dojmem, tvářenku tedy můžete zcela vynechat. Obecně si vystačíte s méně výraznými odstíny dekorativní kosmetiky.

Pokud máte pihy, uvědomte si jejich krásu a rozhodně se za ně nestyďte a nepokoušejte se je schovat pod make-up. Na rty používejte oranžové rtěnky nebo je s čistým svědomím ponechte bez povšimnutí. Jako zrzka toho k líčení mnoho nepotřebujete.

Krásné brunetky

Jestli jste majitelkou kaštanové hřívy, pak vám budou nejvíce slušet teplé barvy – světle až tmavě hnědé, červené, ideálně pak vystínované. Brunetkám také skvěle sedí fialová barva stínů.

Rozhodně se nebojte i na denní líčení sáhnout po výraznějším odstínu rtěnky. Ženy s tmavě hnědými vlasy se nemusejí bát vínové nebo jasně červené. Pokud máte světle hnědé vlasy, zkuste korálovou a broskvové odstíny rtěnek. Světlejší pleti pak dodejte život pomocí výraznější tvářenky. Tajným esem v rukávu pro vás budou metalické oční stíny.

Sexy černovlásky

U černovlásek je naprosto klíčový make-up a vyplatí se tak věnovat výběru správného odstínu opravdu dostatek času. Jen se správnou barvou make-upu se totiž vyhnete nevzhledným přechodům mezi krkem a tváří.

Co se očních stínů týče, nemusíte se vůbec bát výraznějších odstínů. Vy si to dovolit můžete. Pokud chcete docílit opravdu luxusního vzhledu, vytvořte si smyslné kouřové stíny a k tomu zvolte rudou rtěnku. O tom, jak na kouřové líčení, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47