Jahodový olej: Úžasný pomocník proti stárnutí

Účinky jahodového oleje vás příjemně překvapí
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Krása 
29. července 2019 06:16 / Shutterstock
  3   0
Rozličných druhů olejů je na našem trhu obrovské množství a my jsme se jejich účinky na našich stránkách zabývali již několikrát. Dnes vám přinášíme tip na další úžasný přírodní olej, který může být velkým pomocníkem v boji proti stárnutí pleti. Řeč je o jahodovém oleji.

Věděli jste, že se z jahod připravuje i olej na vnější či vnitřní použití? Nepřipravuje se přímo z dužiny jahod, ale z jejich semen, která se lisují a výsledkem je velmi kvalitní olej s vysokým podílem účinných látek. Charakteristický je jemnou a nasládlou vůní po jahodách a má zelenožlutou barvu.

Co olej obsahuje?

Olej z jahodových semen je plný účinných látek, které podporují naše zdraví a pozitivně ovlivňují i ​stav pokožky. Podotýkáme, že olej musí být lisován za studena.

  • Je skvělým zdrojem esenciálních mastných kyselin, například kyseliny linolové.
  • Obsahuje silný antioxidant zvaný kyselina elagová.
  • Je bohatý na vitaminy skupiny B i vitamíny E či C.

Jak olej působí na naši pleť?

  • Jahodový olej je charakteristický vynikajícími hydratačními účinky.
  • Zvyšuje pružnost pokožky, napomáhá regenerovat kožní buňky a potlačuje tvorbu vrásek.
  • Dobře proniká do pokožky a vyživuje ji.
  • Poradí si s podrážděnou a citlivou pokožkou těla i obličeje.
  • Má protizánětlivé a mírně zesvětlující účinky, čímž napomáhá udržovat jednotný tón pleti.
  • Může pomoci zjemnit či eliminovat pihy. 

Pomáhá nejen kráse, ale i našemu zdraví

  • Olej z jahodových semen má při vnitřním užívání pozitivní vliv na krvetvorbu, kvalitu kůže i vlasů.
  • Detoxikuje organismus, normalizuje krevní tlak a pomáhá k odstranění nadbytečné vody z těla.
  • Stejně blahodárně ovlivňuje proces trávení a činnost nervového systému. 

Užívání

Vnitřně

Jahodový olej můžete použít při přípravě salátů nebo ho lze po čajových lžičkách užívat ráno nalačno a večer před spaním.

Vně

Olejem z jahodových semen můžete nahradit tělové mléko či pleťový krém, případně ho můžete do přípravků tělové kosmetiky přidávat. Tento olej je skvělou volbou pro stárnoucí, velmi suchou či poškozenou nebo citlivou pleť.

Používat ho můžete i v případě, že vás trápí mastnější pleť s rozšířenými póry. Pleti navrací zdravější a krásnější vzhled.

Olej ze semen jahod je zároveň skvělým masážním olejem. Stejně je ho možné použít na vlasový zábal, přičemž výsledkem budou krásně se lesknoucí a poddajné vlasy. (Dále čtěte: Letní jahodový hit, který nesmí na vašem talíři chybět).

Monika Thomsonová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Ráj moderních turistů: Objevte krásy donedávna zapovězené části naší planety

Dům a zahrada

Chcete zamrazit houby? Pokud to uděláte špatně, skladujete si jedy

Bydlení

Ocet pomůže nejen v domácnosti, ale i v zahradě. Zatočí s plevelem i se škůdci

Zavřít reklamu