Toužíte po bílých zubech? Vsaďte na přírodní prostředky
Zářivý úsměv má málokdo, časem většině lidem trochu zuby zežloutnou. Na vině může být nedostatečná zubní hygiena, kouření, potí červeného vína a také genetické dispozice. Základem je správné čištění zubů, používání zubních kartáčků a nití. Předejte tím různým zdravotním potížím v dutině ústní a zuby vám nebudou tak rychle žloutnout. Na bělení zubů můžete použít přírodní prostředky, které vám neponičí sklovinu.
Jedlá soda
Jedlá soda je všestranný pomocník, dokonce vám trochu i vybělí zuby. Rozpouští zubní kámen, bojuje proti bakteriím v dutině ústní a přispívá k voňavému dechu. Pomůže vám odstranit plak a skvrny na zubech.
Zhruba jednou až dvakrát týdne si namočte kartáček do jedlé sody. Opatrně si s ním vyčistěte zuby, abyste si neponičili sklovinu. Tento proces dělejte po dobu šesti týdnů. Po čase byste měli vidět na svém chrupu menší změny k lepšímu.
Kokosový olej
Kokosový olej je skvělý pomocník při bělení zubů. Odstraňuje bakterie a úspěšně bojuje se zubním plakem. Máte dvě možnosti, jak ho na svůj chrup použít. Nejdříve si klasicky vyčistěte zuby kartáčkem a zubní pastou.
Po čistění chrupu použijte kokosový olej namísto ústní vody. Napijte se ho a převalujte v ústech zhruba patnáct minut a poté vyplivněte. Tuto proceduru opakujte denně, jde o přírodní prostředek, takže vám nijak nepoškodí zubní sklovinu.
Kokosový olej si můžete nanést na kartáček a chvíli si s ním čistit opatrně zuby. Ústa si vypláchněte až po deseti minutách, do té doby kokosový olej v dutině ústní nechte působit.
Jahody
Možná vás to překvapí, ale bělit zuby dokáží i jahody. Obsahují enzym, který dokáže navrátit chrupu bílou barvu. Nyní sice už není sezona jahod, ale brzy je najdete v obchodních řetězcích. Můžete si však počkat až na jahody ze zahrádky bez různých chemických prostředků.
Jahodami si vybělíte chrup tak, že je rozmačkáte a nanesete silnou vrstvu na zubní kartáček. Vyčistěte si s nimi opatrně své zuby. Jahody na čištění chrupu používejte zhruba dvakrát týdně. (Dále čtěte: Jaké škodliviny můžete najít v potravinách).