Potraviny, které je dobré sníst, než si dáte alkohol. Výrazně vám pomohou s kocovinou

 Ostatní 
30. října 2019 14:43 / Eva Vogelová
  9
📷
7 fotografií v galerii
Po požití většího množství alkoholu budete druhý den vyřízení  Depositphotos
Máte v plánu se jít někam bavit a už teď víte, že budete pít větší množství alkoholu? Pokud nechcete, aby vám bylo druhý den opravdu špatně, připravte se na to. Snězte před večerní akcí potraviny, které vám zaručí, že se nebudete cítit zle.

Občas není k zahození jít se někam pobavit, aby se člověk uvolnil a přestal neustále řešit svoje problémy. Téměř každý má jednou za čas chuť se opít. Bohužel za to většinou platí daň v podobě kocoviny. Pokud nechcete, aby vám bylo druhý den špatně, dejte si před pitím alkoholu potraviny, díky kterým tomu předejdete.

Banány

Banány obsahují velké množství vody. Když lidé pijí alkohol, většinou si k němu nedávají vodu, takže jsou pak dehydrovaní a druhý den je jim špatně. Navíc ještě banány obsahují draslík, který napomáhá zabraňovat minerální nerovnováze, která se spojuje s pitím alkoholu. Pokud sníte před tím, než se půjdete bavit, alespoň dva až tři banány, bude vám druhý den lépe.  

Grapefruit

Grapefruit má kyselou chuť a nemusí všem lidem chutnat. Organismu však výrazně prospěje a stojí za to ho jíst, i když zrovna neplánujete pít alkohol. Obsahuje vitamin A a C, což pomůže játrům se rychleji vzpamatovat z alkoholu. Dále má v sobě naringin a naringenin. Jde o antioxidační sloučeniny, které pozitivně ovlivňují játra.

Ovesné vločky

Ovesné vločky vám sice nemusejí chutnat, ale budete se po nich cítit lépe. Obsahují bílkoviny a vlákninu. Díky tomu se po nich cítíte sytí, aniž byste jich museli sníst velké množství. Skládají se ještě z vitaminu B6 a železa. Obě složky působí prospěšně na játra, ochraňují je před následky způsobenými alkoholem.

Losos

Losos obsahuje bílkoviny, které zpomalují vstřebávání alkoholu. Znamená to, že by měl zabránit tomu, abyste se opili rychle. Jde o potravinu, která prospívá organismu svým výjimečným složením. Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snížit škodlivé účinky způsobené nadměrnou konzumací alkoholu.

Avokádo

Avokádo je super potravina, která zajistí, že vám během pití alkoholu nebude moc špatně. Obsahuje zdravé tuky, které pomáhají zpomalit vstřebávání alkoholu do krve. Kromě tuků obsahuje i draslík, což má společné s banány. Dále čtěte: Jak prospějí vašemu zdraví skořápky od vajec?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47