Milostná předehra je klíčem k dobrému sexu. Výsledky studie ukazují, kolik minut by měla trvat

 Vztahy 
14. března 2020 14:34 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Bez předehry se dobrý sex neobejde Depositphotos
Minimálně šestiminutová předehra je klíčem k uspokojivému milování. Pro většinu lidí je pak důležitá i následná dohra plná mazlení a láskyplných projevů. Ukazují to výsledky nejnovější studie provedené v Kanadě.

To, že k sexu obvykle patří i předehra, není žádným tajemstvím. Lidé ji obvykle berou jako naladění se na nadcházející milování, ovšem samotnému sexuálnímu styku stále přikládají hlavní význam.

Výzkumy vědců ovšem odhalují, že předehra, a konkrétně délka jejího trvání, hraje v sexu mnohem výraznější roli, než by se zdálo. Z nedávné studie Sex Information and Educational Council of Canada vyplynulo, že lidé, kteří si před milováním dopřávají alespoň 6 minut předehry, mají mnohem vyšší šanci, že budou se sexem velmi spokojeni. Čím delší předehra, tím více pak spokojenost narůstala.

6 minut se navíc ukázalo jako kritická hranice, pod níž by partneři neměli zajít, pokud se ve svém sexuálním životě nechtějí zbytečně ochuzovat. Nehledě na to, že odborníci rovněž poukazují na to, jak je předehra mimořádně důležitá pro ženský orgasmus. „Zatímco muži ve většině případů dokážou dosáhnout orgasmu i pouhou penetrací, žen schopných vaginálního orgasmu je menšina. Dámy potřebují ke svému vyvrcholení i doteky, dráždění intimních míst a také dostatek času,“ uvádí Adam Durčák, který se zabývá zdravou sexualitou.

Dopřejte si trochu romantiky

Využijte předehru právě tak, jak ji lidé obvykle vnímají. Tedy jako chvíli, kdy se na sebe partneři naladí, a to nejen sexuálně, ale i emočně, kdy mezi sebou budují pouto a vytvářejí to správné vzrušení. Obzvláště muži občas příliš spěchají a zapomínají na trochu romantiky. „Spíš, než se hned vrhnout na partnerčin klín, je lepší jen se k sobě přitisknout, minutu si hluboce hledět do očí a společně rytmicky dýchat. Tato tantrická technika oběma partnerům pomůže uvolnit se, navodit emoční pouto a naladit se na svá těla. Při společném dýchání je také dobré držet se za ruce, což dle výzkumů pomáhá s uvolněním hormonu lásky oxytocinu,“ radí Adam Durčák.

Nevynechejte následné mazlení

Odborníci se zároveň shodují, že obdobně důležité jako předehra je i následné mazlení. Tedy čas těsně po samotném sexuálním aktu. Zmíněná studie například zjistila, že se 56 procent mužů a 55 procent žen cítí více sexuálně uspokojeno, pokud je součástí milostného aktu i následná intimní dohra. Chvíle po sexu jsou ideální pro mazlení či slova lásky a komplimentů. Ty přitom budou znít mnohem upřímněji, protože lze předpokládat, že je partner neříká jen pro to, aby vás navnadil k sexu. Dále čtěte: Proč ženy více věří atraktivním mužům.

Témata: předehra, mazlení, vzahy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod