Jak v karanténě zabavit děti

 Děti 
21. března 2020 15:21 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Děti v karanténě je potřeba zabavit Depositphotos
Školy po celé zemi jsou v reakci na COVID-19 zavřené, takže rodiče či prarodiče zůstávají s dětmi v karanténě a musejí jim hledat aktivity na každý den, ať už jde o aktivity vzdělávací, kreativní, nebo ty zábavné. Několik tipů určitě přijde v hod.

Dětští pedagogové a vychovatelé proto sestavili malý seznam aktivit, oblíbených lekcí, her, vědeckých experimentů, živých demonstrací a virtuálních prohlídek, kterými lze úspěšně děti v karanténě zabavit.

Vzdělávací programy

Mnohé školy spustily online výuku pro své žáky, která probíhá na denní bázi. Zapojily se dokonce i některé televizní kanály, které rovněž denně vysílají vzdělávací program, připravovaný zábavnou formou. Do tohoto projektu se zapojili dokonce i sportovci, kteří tak pravidelně pro děti suplují hodiny tělocviku.

Online hry

Hraní her je u dětí oblíbená disciplína, kterou skvěle zvládají na svém počítači nebo mobilním telefonu. Existují ale také portály, které nabízí online hraní pro děti všech věkových kategorií, pro dívky i chlapce.

Vybírat je opravdu z čeho a nejde rozhodně jen o nějaké akční hry. Naopak, k dispozici jsou i kreativní hry, při kterých děti například kreslí, dívky mohou oblékat nebo líčit malé modelky, péct dortíky nebo zařizovat pokojíček.

Pro děti, které mají rády logické hry, jsou online k dispozici třeba různé deskové hry, puzzle, nebo bloky a v neposlední řadě také hry, ve kterých musí dětí najít určité předměty.

Kreativní zábava

Děti rády tvoří, na druhou stranu zase u žádné činnosti nevydrží věčně. Takže určitě si nebudou chtít každý den například malovat. Kreativních her je ale naštěstí nepřeberné množství.

Můžete děti nechat vyrábět z papíru jednoduchá zvířátka, nebo složitější origami. Pár týdnů před Velikonocemi to mohou být i věci pro velikonoční výzdobu.

Zapojit děti můžete i při přípravě oběda či večeře. Svěřte jim pár surovin a nechte je vyrobit něco kreativního.

Pokud jste před karanténou už doma neměli žádné zásoby plastelíny, budete sami překvapení, co děti za pomoci lepidla, barev nebo jen fixů dokáží vymyslet z ruliček toaletního papíru.

Pokud ale doma nemáte zrovna nic, z čeho by vaše děti mohly vykouzlit něco kreativního, online obchody stále fungují a doručování rovněž. Objednat tedy domů můžete jak stolní hry, tak třeba puzzle a další věci, které vaše děti odtrhnou od počítače, mobilu či televize a vám na pár hodin uleví. Dále čtěte: Jak mluvit s dětmi o koronaviru.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47