O barvené vlasy je třeba správně pečovat. Vyvarujte se častých chyb

 Krása 
22. října 2020 08:50 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Barva vlasy hodně zatěžuje Depositphotos
Někdo si barví vlasy proto, aby zakryl šediny, jiný proto, že se mu zkrátka nelíbí jeho původní barva vlasů. Ať tak, či tak, pokud už se jednou rozhodnete vlasy barvit, musíte se také naučit o ně pečovat. Barvené vlasy totiž vyžadují trochu jinou péči než nebarvené.

Pokud chcete, aby vám vybraný odstín vlasů dlouho vydržel a nechcete, aby vaše hříva byla na dotek drsnější, aby se vám vlasy lámaly, třepily se vám konečky, byly bez lesku, slabé, křehké, zplihlé a bez života, budete si muset osvojit pár tipů, jak o barvené vlasy správně pečovat. Barvení totiž vlasy značně vysiluje a pokud jim nedopřejete, co potřebují, bude výsledek spíš k pláči, než aby vám přinesl pocit uspokojení.

Šampon až 24 hodin po barvení

První mytí hlavy po barvení doporučují vlasoví specialisté hned při smývání barvy z hlavy. Je však důležité v tomto kroku nepoužít žádný přípravek a vlasy umýt pouze vlažnou vodou. S mytím šamponem je třeba vyčkat 24 hodin, aby se mohla barva dostatečně absorbovat.

Při sprchování to nepřehánějte s oplachováním vlasů. Barvené vlasy jsou pórovitější, proto snáze vstřebávají a uvolňují vodu - a barva přitom bledne. Minimalizujte toto nebezpečí používáním nesmývacího kondicionéru.

Myjte vlasy vlažnou vodou, ne horkou. Čím vyšší je teplota vody, tím rychleji bledne barva.

Přípravkům proti lupům se vyhněte

Důležité je také zvolit vhodné přípravky. Pro umytí a následné ošetření vlasů vždy používejte produkty určené pro barvené vlasy se speciálním složením na míru barveným vlasům. Zcela se vyhněte čisticím šamponům a šamponům proti lupům, které urychlují vymývání barvy ze struktury vlasových vláken. Po umytí použijte kvalitní kondicionér, opět určený pro barvené vlasy. Jednou týdně naneste masku na vlasy, která podpoří jejich vláčnost a uchování barvy.

A nezapomeňte na to, že i produkty pro barvené vlasy se rozlišují, jiné se hodí na blond vlasy, jiné na tmavé nebo rezavé vlasy. K dostání jsou také speciální přípravky určené pro intenzivně červené a dokonce i bílé a platinové odstíny.

Zaměřte se na konečky

Každých pár měsíců zastřihněte konečky. Čím zdravější vlasy budou, tím déle na nich barva vydrží. Hydratujte vlasy sérem a věnujte zvláštní pozornost konečkům. Sérum obohacené arganovým nebo lopuchovým olejem vyživí vlasy, aniž by je zanechalo mastné.

Vyhněte se také horkým stylingovým nástrojům, které vlasy vysoušejí, zbavují je proteinů a způsobují zhrubnutí jejich povrchu. Pokud jste zvyklí na fén a žehličku, nejprve použijte pokaždé ochranný sprej proti žáru. O tom, jaké jsou letos trendy v barvách vlasů, jsme psali zde.

Nejčastější chyby, které škodí barveným vlasům

  • mořská a chlorovaná voda (používejte koupací čepice)
  • nešetrný tepelný styling
  • nadměrné slunění bez ochranné péče na vlasy
  • používání nevhodných vlasových přípravků
  • silný mráz (používejte teplé čepice)
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod