Kabelky s řetízkem jsou hitem letošního podzimu

 Móda 
19. října 2020 10:17 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kabelkové hity letošního podzimu jsou všechny tak trochu retro Depositphotos
Kabelky s řetízkem nejsou ničím novým. Přesto jimi přední světoví módní návrháři zaplnili přehlídková mola. Letos na podzim pofrčí stejně jako retro kabelky s patentkou.

Letos na podzim se toho u kabelek děje opravdu hodně. Jsou tu již zmiňované řetízky, patentkové zavírání připomínající kabelky našich babiček a v neposlední řadě také viditelná loga.

Řetízkové kabelky

Kabelky s řetízkem a mnohdy i s pořádným řetězem se staly hitem už letos v létě. Jsou ale tak oblíbené, že je módní návrháři zařadili i do svých kolekcí podzim/zima. A tak je opravdu z čeho vybírat.

Pořídit si můžete malou kabelku přes rameno se stylovým řetízkem, nebo velkou kabelu s pořádným řetězem. Tyto kabelky se hodí prakticky ke všem outfitům. Pokud máte na sobě něco více elegantního, vyberte si kabelku s větším řetězem, naopak ke sportovnějším outfitům zase kabelku s jemnějším řetízkem.

Kabelky s řetízkem můžete navíc vybírat v mnoha velikostech, tvarech i barvách, takže je to jen na vás.

Retro kabelky

Retro kabelky s patentkovým zavíráním připomínají spíše peněženky našich babiček. Pravdou je, že mnohdy jsou tyto kabelky i podobně malé. Hodí se tedy podle designu spíše na nějakou slavnostnější příležitost, najít lze ale i kabelky s patentkou ve sportovnějším stylu. Ale pozor. I tato retro kabelka by měla být zavěšena na řetízku, ideálně tak krátkém, abyste si kabelku jen léžerně zavěsily za zápěstí.

Kabelky s logem

Kabelky s logem jsou jen logickou reakcí módních tvůrců na tento retro trend z osmdesátých let. Co to přesně znamená? Čím větší logo, tím lépe. Dosud to tak nějak platilo pouze pro trička a mikiny, teď se ale tento retro styl nevyhnul ani kabelkám.

V praxi to znamená investici do nějaké luxusnější značky s pořádně velkým logem, aby nikdo nemohl přehlédnout, od koho ta vaše krásná kabelka je. A pozor. Velké logo rozhodně neznamená nějakou sportovní kabelku. Naopak. Velká loga jsou nyní hitem především na těch elegantních kouscích.

A na závěr ještě barvy. I letos pofrčí hnědé kabelky, a jak už jsme také psali, hitem letošního podzimu a zimy je vínová, respektive burgundy. Takže pokud si pořídíte vínovou kabelku na řetízku s velkým logem, nebudete moci být už více trendy. Dále čtěte: Podzim velí, obujte kotníkové boty. Nejlépe šněrovací.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod