Levný způsob bělení zubů a detoxikace úst. Zkuste techniku známou několik tisíc let

 Zdraví 
17. listopadu 2020 11:07 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Tato detoxikační metoda vychází z ajurvédy Depositphotos
Jste milovníky přírodní kosmetiky? Pak vás metoda čištění zubů zvaná oil pulling určitě nadchne. Vychází z tradiční ajurvédy.

Už dávno není v obchodech k dispozici pouze jeden druh pasty a zubních kartáčků. Moderní doba přináší stále nové trendy v péči o zuby a celou ústní dutinu. V současné době je zrovna na výsluní metoda, která vychází ze staré ajurvédy - oil pulling. Její zastánci na ni nedají dopustit. V čem je tedy tak jedinečná? 

Viditelné změny

Oil pulling je technika, která je známá několik tisíc let. V ajurvédě ji používají především pro detoxikaci těla. Pozitivní účinky by měly být vidět již na první pohled. Vaše zuby budou bělejší a pleť mnohem hladší. Celkově se váš organismus zbaví různých zánětů, zmírní se vám alergie, ekzémy, oil pulling rovněž má pomáhat při onemocnění srdce, ledvin.

(Ne)obyčejné kloktání

Oil pulling není vůbec nic složitého. Ráno, nejlépe nalačno, si vložte do úst lžičku kvalitního oleje. Nejlepší efekt má ten extra panenský, za studena lisovaný kokosový, olivový, sezamový či slunečnicový. Olej poté 20–30 minut jen tak převalujete v ústech. Poté jej vyplivněte do odpadkového koše. U kokosového oleje by měla mít tekutina konzistenci mléka, neměla by být nažloutlá, to by znamenalo nedostatečné proplachování dutiny ústní. Nakonec si vypláchněte pusu vlažnou vodou a vyčištěte si zuby a jazyk kartáčkem na zuby. Ale bez pasty.

Detoxikace úst

Hlavní přínos oil pullingu spočívá v detoxikace dutiny ústní. Olej má totiž skvělou schopnost narušovat tukové vrstvy bakterií. Ty se pak uvolní z povrchu úst a navážou se na olej. Proto je nutné olej nepolykat, ale vyplivnout. Někteří lidé, nežíjící příliš kvalitním životním stylem, dokonce z počátku vyplyvují páchnoucí směs plnou toxinů.

Nejlépe kokosový

Váháte-li, jaký olej použít, volte určitě kvalitní kokosový. A pokud možno ten, který obsahuje kyselinu laurovou. Ta má výrazné antimikrobiální i protizánětlivé účinky. Kromě toho olej vytvoří na zubech film, který znesnadňuje usazování zubního plaku. Takže v konečném důsledku působí i proti jeho vzniku. Rozhodně se tedy oil pulling vyplatí vyzkoušet. A pokud vám kokosový olej zachutná, vyrobte si z něj také přírodní zubní pastu. Návod najdete v článku zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47