Nahlédněte do zákulisí filmu Láska nebeská. Scény z letiště plné emocí byly skutečné, štáb cestující natáčel skrytou kamerou

 Retro 
23. prosince 2020 10:12 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Láska nebeská se stala hitem, který diváky dojímá dodnes  Archiv ČT
Snímek Láska nebeská (2003), který natočil Richard Curtis, nemá konkurenci. Původně z něj neměl být tradiční vánoční film, ale pouze romantická komedie. Změnilo se to a z Lásky nebeské se stal obrovský hit. Propletené příběhy o lásce situované do adventu v Londýně dojímají spoustu diváků dodnes. Snímek totiž poukazuje na to, že láska se ze světa nevytratila. A kdy jindy si tuto skutečnost připomenout než o Vánocích.

Samotný snímek znáte nepochybně už celý nazpaměť. Novinkami však pro vás mohou být zajímavosti, které se pojí s jeho natáčením. Situace, které se děly za kamerou, postupně během několika let prosákly na veřejnost. A nudné rozhodně nejsou.

Herečka Emma Thompson si zahrála plačící scénu hned dvanáctkrát

Nejspíš si vybavíte scénu, kdy si postava, kterou ztvárnila herečka Emma Thompson, uvědomí, že ji manžel podvádí. Zavře se do ložnice, poslouchá píseň od Joni Mitchell a pláče. Tuto scénu, která mnohým fanouškům snímku trhala srdce, opakovala Emma dvanáctkrát. „Byl to úžasný herecký výkon,“ řekl režisér Curtis.

Emoce lidí na začátku filmu byly skutečné

Také jste se rozplývali nad scénami cestujících, které po příletu s velkou láskou vítají jejich blízcí? Není se čemu divit, nikdo by je totiž lépe nenatočil než samotný život. A režisér Curtis si toho byl vědom.

Filmový štáb na letišti Heathrow strávil více než týden, aby se skrytou kamerou doslova lovil okamžiky, kdy lidé k sobě projevují náklonost a různé podoby lásky v příletové hale. Po natočení záběru se jich tvůrci vždy zeptali, zda ho mohou použít do svého filmu.

Hugh Grant měl velké obavy z taneční scény

Málokdo by řekl, že bude mít tak skvělý herec jako Hugh Grant z natáčení některých scén velký strach. Bál se taneční scény. Měl za to, že to dopadne katastrofou, což se nestalo. Scénu si nakonec všichni oblíbili.

Postavu, kterou ztvárnil Rowan Atkinson, původně měla být andělem

Součástí Lásky nebeské mělo být i nadpřirozeno. Ze známého komika měl být původně anděl v přestrojení. Scény, které si ve snímku střihnul, tomu i odpovídají. V obchodním centru naschvál balil náhrdelník dlouhou dobu, aby ho Harry nestihl koupit. Šlo totiž o projev náklonosti ke kolegyni, i když měl manželku.

Dále pomohl malému Samovi proklouznout letištní kontrolou, aby se mohl rozloučit se slečnou, do které se zamiloval. Z Rufuse se však oficiálně nebeský pomocník nestal. „Film se stal tak multiplicitním, že zavedení další vrstvy v rámci nadpřirozené bytosti by bylo už příliš,“ vysvětlil režisér. Dále čtěte: Legendární film Světáci málem nikdy nevznikl, soudruhům se nelíbil. Snímek Láska nebeská odvysílá ČT ve středu 23.12. a v pátek 25.12.2020.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve