Konečně na manikúru a pedikúru. Zjistěte, jaká úprava nehtů je pro vás nejvhodnější

 Krása 
03. května 2021 09:47 / Zuzana Procházková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Každá metoda má své výhody i nevýhody Depositphotos
Určitě se už nemůžete dočkat, až zamíříte na manikúru a pedikúru po dlouhé době strávené v lockdownu. S výběrem metody úpravy nehtů se ale vyplatí být opatrná. Některé totiž mohou napáchat více škody než užitku. Jaká je nejlepší volba pro vás?

Gelové nehty, akrylové nehty, gel lak, shellac, striplac, p-shine, klasický lak z drogerie - samy vidíte, že metod je velké množství. Každá s sebou nese určité výhody, ale také nevýhody. Než se rozhodnete pro některou z nich, je dobré zhodnotit kvalitu vašich nehtů na nohách i na rukách. Můžete to zkonzultovat například u odborníka nebo přímo v kosmetickém salonu. Od toho se poté odvíjí, jaké úpravy nehtů jsou pro vás vhodné.

Běžné laky z drogerie

Klasické laky zakoupené v drogerii nebo jinde v obchodech mají jednu obrovskou výhodu. Jsou pro naše nehty nejméně invazivní, tedy je nejméně zatěžují. Navíc, v dnešní době je neskutečně velký výběr laků, které se samozřejmě liší i podle kvality a pigmentace.

Pokud si upravujete nehty doma klasickým lakem, nezapomeňte koupit také podkladový lak a vrchní ochranný lak. A z jakého důvodu? Spodní lak chrání a vyživuje nehet, navíc na něm poté barevný lak bude lépe držet. Vrchní lak slouží k tomu, že vám barva déle vydrží.

Gel lak

Na pomezí mezi gelovými nehty a klasickým lakem stojí gel lak. Tato metoda se určitě v dnešní době řadí mezi ty nejoblíbenější. S gel lakem se pracuje obdobně jako s klasickými laky, ovšem s tím rozdílem, že je potřeba každou vrstvu vytvrdit pod UV nebo LED lampou. Díky tomu jsou ale mnohem odolnější než klasické laky.

Výhody gel laku spočívají zejména v jeho odolnosti, tudíž je vhodný pro ženy, které své ruce manuálně často zatěžují. Dále také posiluje nehet a dlouho vydrží. Rizikem je však to, že se gel lak nejlépe sundává bruskou či speciálním roztokem, kdy se při nepečlivém a rychlém odstranění velmi často sloupne i vrchní vrstva nehtu.

Shellac

Shellac metoda je velmi podobná gel laku. Udává se ale, že je oproti gel laku šetřenější, a to z toho důvodu, že se nehty nemusí zabrušovat a zapilovávat. Navíc jeho odstranění probíhá také šetrně, kdy se nehty na deset minut zabalí do speciálních polštářků a shellac se rozpustí. Pochopitelně i to má své nevýhody. Když budete jednou až dvakrát do měsíce měnit shellac a nehty budou vždy 10 minut v roztoku, tak vám za půl roku můžou změknout nehty.

Gelové a akrylové nehty

Tady se dostáváme už k metodě, kdy dojde k samotné modelaci nehtů. Je to však skvělá metoda pro ženy, kterým nehty nerostou nebo je mají nerovnoměrné a chtějí je zkrátka vymodelovat či prodloužit.

Obě metody, jak akryl tak gel, jsou pro nehet poměrně invazivní. Proto doporučujeme tuto metodu použít jen v případě velmi pevných nehtů. Jde o to, že se nehet musí nejprve zabrousit a zapilovat, aby byl jeho povrch zdrsněný, a poté se nanese buď gelový nebo akrylový nehet, který se následně vymodeluje.

Oblíbenější jsou však nehty gelové než akrylové. Je to z toho důvodu, že akryl bude na vašich nehtech držet jako přibitý. Je málo pružný a nemusí vypadat tak přirozeně. Oproti tomu ty gelové jsou pružnější.

Také manikérku vybírejte velmi pečlivě. Pokud se totiž akrylové i gelové nehty udělají špatně, může se vám pod nimi tvořit plíseň. Navíc nezapomeňte, že při nanášení akrylových nehtů byste měly mít vy i manikérka roušky, a to z důvodu pachu akrylu. Dále čtěte: Dejte sbohem drahé vlasové kosmetice. Kouzlo krásných a lesklých vlasů tkví v něčem jiném

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?