Šediny nemusíte zakrývat, udělejte si z nich přednost

 Krása 
02. května 2021 10:56 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vlasy v různých odstínech šedé se staly módním trendem  Depositphotos
Šedivění vlasů se považuje za jednu ze známek stáří, což je také důvod, proč si zejména ženy své kadeře neustále barví. Snaží se tím oddálit projevy stáří a vypadat mladistvě co nejdéle. V poslední době však přiznané šediny zažívají příznivé časy, protože se staly módní záležitostí. Ženy začínají chápat, že šedá barva jim na kráse neubírá, když ví, jak ji upravit.

Vlasy obvykle začínají šedivět mezi třicátým až čtyřicátým rokem. Někomu můžou zešednout až okolo padesáti let, ale jinému už i v pouhých dvaceti. Ať už je to u vás jakkoliv, nemusíte své šediny úzkostlivě zakrývat barvami. Trend šedivých vlasů se rozmohl zejména díky zahraničním celebritám. Šedou barvu vyzkoušela modelka Cara Delevingne nebo zpěvačka Lady Gaga, takže se za šedou barvu nemusíte stydět ani vy.

Proč vlasy šednou?

Vlasy jednoho dne zešednou každému bez ohledu na to, jakou péči dostávají. V kolika letech se to stane, ve většině případů rozhodují geny. Pokud se vám šedivění stále ještě vyhýbá a rády byste věděly, kdy to přijde, zeptejte se svých rodičů. Nejspíš na tom budete v tomhle ohledu podobně jako oni.

Proces šedivění vzniká z jednoho prostého důvodu. Barvu vlasů určují pigmentové buňky, které vytváří melanin ve vlasovém folikulu. Během stárnutí pigmentové buňky ubývají a vlasy získají buď šedou, nebo bílou barvu.

Jak elegantně přejít na přírodní šedivou barvu?

Lesklé šedivé vlasy v různých odstínech vypadají dobře. Přechod od syntetické barvy k vlastní může být poněkud komplikovaný, což je také jeden z hlavních důvodů, proč proměnu ženy raději vzdají. Jde o postupný proces, který však lze přežít i s jistou elegancí. Nabízí se několik možností, jak se změny zhostit.

Můžete si barvit vlasy semi-permanentní barvou, která zakryje asi sedmdesát pět procent šedin. Barva neobsahuje amoniak, takže se nedostane do hloubky a postupně se sama vymyje. Dále můžete využít služeb kadeřníka, který vám může udělat melír. Velmi oblíbená je technika melírování balayage, která působí přirozeně i na šedivějících vlasech.

Odstín přelivu byste však měly pečlivě zvážit. „Pokud máte světlé oči, můžete si vybrat stříbřitě šedou. V opačném případě, byste se měly rozhodnout pro tmavší odstín nebo zkusit efekt ombré, jde o pozvolný přechod od nejtmavší barvy u kořínků po nejsvětlejší u konečků,“ vysvětluje kadeřnice Siobhan Jones. Kromě šedých tónů se také hlásí o slovo platinová blond. Komu nejvíc sluší?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?