Jak správně na exfoliaci pleti, aby zářila co nejdéle

 Krása 
05. srpna 2021 08:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Exfoliace je klíčovou disciplínou v péči o pleť Depositphotos
Jsou to odumřelé kožní buňky, které, jak stárneme, dělají naši pleť matnou. A proto je tu exfoliace, která nejen odstraní odumřelou vrstvu, ale také umožní zvlhčovačům a sérům lépe proniknout do pokožky.

Jenomže není exfoliace jako exfoliace. Takže jak správně exfoliovat obličej a tělo a které produkty používat?

K čemu je exfoliace dobrá

Především je dobré vědět, že exfoliace pomáhá rozjasnit pleť, zlepšit vzhled pokožky a zásadně pomáhá předcházet ucpávání pórů, tvorbě akné a černých teček. A co víc, mladší a zdravější pleť, po které tolik toužíme, se ukrývá pod kůží, kterou máme na povrchu. Takže exfoliace sama o sobě je důležitou součástí naší péče o pleť.

Je ovšem důležité vědět, že nic se nemá přehánět. Nadměrná exfoliace bude kontraproduktivní, stejně jako používání špatných exfoliačních nástrojů či chemických exfoliantů.

Jak na exfoliaci těla

Zvolit můžete jednoduchý přírodní peeling, který si navíc snadno vyrobíte doma. Stačí například smíchat kokosový olej s kávovou sedlinou a cukrem. Použít můžete rovněž i další přísady, například ovesné vločky a prášek do pečiva. Peeling následně odstraňte pomocí žínky a vyhněte se použití houby, která je na kůži a pleť vašeho obličeje přeci jen příliš drsná. Na tělo si ale můžete pořídit do koupelny také například exfoliační kartáč nebo dokonce exfoliační rukavice.

Jak na exfoliaci obličeje

Použít můžete například derma roller, váleček s jehličkami, který pomáhá dostat pod pokožku co největší množství užitečných látek z vašeho séra a hydratačního krému. Můžete si ale pořídit hotové exfoliační krémy, které obsahují už užitečné látky, jako je mimo jiné kyselina hyaluronová. Zapomenout nelze ani na klasické peelingy na obličej, které jsou stále velmi oblíbené. Dávno je už navíc seženete i v přírodní podobě, takže budete mít jistotu, že vaše pleť dostane to nejlepší.

Vždy ale dodržujte pokyny uvedené výrobcem a nic na obličeji nenechávejte déle, než je uvedeno. Místo zářivé pleťi byste totiž mohly skončit s podrážděnou pokožkou.

Při exfoliaci obličeje nezapomínejte ani na rty a pleť vždy ihned po exfoliaci ošetřete sérem a hydratačním krémem. Dále čtěte: Zrzavá balayage je nový vlasový trend pro podzim 2021.

Zdroj info: Byrdie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47