Je mnoho způsobů, kterými si můžete snadno finančně přilepšit. Některé vás možná nenapadly

 Ostatní 
19. června 2022 17:36 / Michael Veselý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Peníze se dají vydělat mnoha způsoby. Pár jsme se vám jich rozhodli přiblížit. Depositphotos
Pokud vám chybí finance a máte pocit, že nemáte možnost je nikde získat, jste na omylu. Příležitostí je víc, než si umíte představit, stačí se jen rozhlédnout kolem sebe. Existuje mnoho způsobů, kterými si snadno přilepšíte a ani jste o nich nevěděli.

Mystery Shopping

Nikdy jste ten pojem neslyšeli? Jedná se v podstatě o testování zboží a služeb, ze kterého plyne více výhod než jen peníze. Náplní vaší práce je chodit do prodejen s oblečením, fastfoodových řetězců nebo třeba autosalonů. Jste tak trochu herci, kteří se vydávají za zákazníky a zároveň inspektoři, jež kontrolují, jak jiní lidé dělají svou práci. Nakonec to může být i celkem zábavný přivýdělek. Odměny za jednotlivé úkoly nebývají vysoké, ale obvykle si můžete nechat zakoupené zboží, které vám firma zpětně proplatí. Stačí pak jen vyplnit formulář, kde zhodnotíte, jak nákup či obsluha proběhla. Ve většině firem se navíc můžete postupně dostávat k lukrativnějším zakázkám a získávat za ně časem odměny i ve výši tisíců korun.

Zkuste komparz

Většina komparzů není příliš dobře placená, pokud ale natrefíte na slušnou firmu, určitě se to vyplatí. U výhodných nabídek můžete získat za 2-3 hodiny času i pár tisíc. Obvykle stačí se přihlásit přes internet, zaslat fotografii a pokud se pro roli hodíte, někdo ze štábu vám zavolá. Existují nejrůznější skupiny na sociálních sítích, kde se můžete na komparz přihlásit. Navíc se nejedná o těžké role, kde byste se museli učit text. Zpravidla jsou tři typy komparzu. O prvního řeknete jednu-dvě věty, které máte předem dané, ve druhém případě zcela improvizujete, pokud někomu odpovídáte a v tom posledním jste pouhou postavou na pozadí, která ani nemusí být pořádně vidět. Můžete tedy získat dost peněz za minimum práce.

Účty a karty s bonusem

Může se vám vyplatit založení účtu nebo karty, ke které banka nabízí bonus. Banky to v posledních letech dělají často, protože většina lidí již nějaký účet založen má a nových potenciálních zákazníků nepřibývá zase tolik. Děti se často drží u stejných bank jako jejich rodiče. Proto je jediným způsobem, jak k sobě nové klienty přilákat, v podstatě zaplatit za to, že si služby vyzkouší. Banky doufají, že bude člověk natolik spokojen, aby u nich již zůstal. Nabízí proto výhody v podobě připsání peněz na účet, ty se pohybují zhruba od 300 korun až do několika tisíc.

Kurzy a doučování

Každý má nějaký koníček. Většina lidí se o své koníčky hloubkově zajímá a je v nich dobrá, takže o svých zájmech dokáže poučit laickou veřejnost. Nenapadlo vás spojit příjemné s užitečným? Pokud se zajímáte o historii, nabídněte doučování dějepisu. Jestli umíte malovat, otevřete si kurz malby. A pokud jste dobří ve sportu, zvažte trenérskou licenci. Peníze můžete získat i při tom, co vás samotné baví.

Prodejte fotografie do fotobank

Existuje mnoho fotobank a to zejména v zahraničí. Ty rády vykoupí kvalitní fotografie. Pokud vás focení baví, můžete si tím klidně i vydělat, aniž byste fotografovali někoho na zakázku. Najdete si vlastní námět, zkuste ho dobře zpracovat a pak nabídnout některé ze zahraničních fotobank. Pokud jste s foťákem dobří, nakonec můžete zjistit, že si tak vyděláte více než běžnou prací.

Přivýdělek na zákaznické lince

Věděli jste, že mnoho firem nabízí práci v jejich call centru, kterou ve skutečnosti vykonáváte z domova od počítače? Jsou to obvykle velcí prodejci, kterým se hodí každá ruka, zejména na podzim, když přijde předvánoční sezóna. Často se dá domluvit, že práci budete vykonávat třeba dva dny v týdnu 2-4 hodiny denně v době, kdy je linka vytížená nebo na večer, kdy už není dostatek pracovníků na směnu. Práce je tak vhodná při studiu, na mateřské i při jiném pracovním úvazku, protože se snadno zkombinuje s vašimi ostatními povinnostmi nebo dozorem na dítě.

Hlídání mazlíčků

Hlídání domácího mazlíčka může být celkem vděčná práce, vlastně téměř žádná práce, za kterou dostanete zaplaceno. Blíží se čas dovolených a lidé budou potřebovat někomu na čas přenechat péči o svá zvířata. Pokud nemáte dostatek prostoru, nemusí se nutně jednat o psa nebo kočku. I hlodavci a drobní ptáci potřebují nakrmit, vyměnit podestýlku a vodu. Pokud si někdo může dovolit jet na dovolenou, určitě může i zaplatit za hlídání mazlíčka, mnoho lidí vnímá zvířata jako důležitou součást rodiny a nechtějí spoléhat na to, zda jejich zvířeti vydrží předem připravené zásoby.

Pasivní příjmy

Existuje mnoho druhů pasivních příjmů. Zisky z nich obvykle nejsou rychlé a velké, vždy si ale můžete přivydělat nějakou tu korunu. Peníze se vám načítají i na obyčejném spořícím účtu, ač v tomto případě jejich nárůst obvykle předběhne inflace. Vždy se ale hodí ji alespoň zmírnit. Lepší variantou jsou pak stavební spoření, na které získáváte příspěvek i od státu, investice do komodit, kryptoměn, fondů a dalších projektů, ze kterých vám jdou procenta, jakmile se trh vyvíjí pozitivně. Nejbezpečnější variantou jsou investiční fondy.

Prodejte nebo pronajměte, co nevyužíváte

Na závěr se hodí říct, že lidé mívají sklon skladovat doma hromadu věcí, které vlastně nepotřebují. Pronajímat můžete nejen byt, garáž nebo parkovací místo. V dnešní době existují půjčovny elektroniky, sportovního náčiní a dalších věcí, které člověk nepoužívá nepřetržitě. Najděte si internetové stránky, které přesně tyhle prodeje zprostředkovávají a inspirujte se, jestli nemůžete vydělat třeba na pronájmu starého tabletu. A pokud usoudíte, že se vám lépe vyplatí nepotřebné věci prodat, klidně do toho. Přestože můžete mít pocit, že máte doma jen samé harampádí, určitě existuje někdo, kdo přesně to, co se vám tam bez využití povaluje, právě shání. Kromě toho, že dostanete nějakou korunu za věci, které byste jinak vyhodili, tím taky trochu ulevíte planetě, protože nebudete zbytečně plnit skládky něčím, co další člověk s radostí využije.

Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve