Jak docílit dlouhých řas a hustého obočí přírodní cestou? Vsaďte na vitamín E a ricinový olej

 Krása 
27. listopadu 2023 07:37 / Natálie Nová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Podpořte růst řas přírodní cestou Depositphotos
Trápí vás vzhled vašich řas nebo obočí? Mnoho žen se potýká s tenkým obočím či krátkými řasami, kterým kolikrát nepomůže ani prodlužující řasenka. Není však třeba zoufat. Existují jednoduché tipy, jak změn docílit přírodní cestou.

Ricinový olej

Přestože vědci neprokázali zaručené výsledky při aplikaci ricinového oleje, mnoho žen zaznamenalo pozitivní změny. Dermatoložka Ava Shamban však říká, že „jeho neoficiální sílu a zdatnost nelze popřít." Ricinový olej vyniká hydratačními a antioxidačními schopnostmi, díky kterým dokáže udržet řasy vyživené a zdravé. 

„Je super hydratační, takže řasy nekřehnou, nevysušují se ani se nelámou, což se stává, jak stárneme," pokračuje Shamban. 

Ricinový olej obsahuje kyselinu ricinolejovou, což je mastná kyselina, která má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Olej také obsahuje vitamín E, který může pomoct chránit řasy nebo obočí před vnějšími agresory. 

Olej stačí nanést suchým kartáčkem na kořínky řas nebo obočí. Můžete řasy i pročesat. 

Olej s vitamínem E

Vitamín E nabízí spoustou výhod pro vlasy a není tomu jinak ani u řas nebo obočí. Studie zjistila, že účastníci s alopecií po užívání doplňků obsahujících vitamin E zaznamenali růst vlasů. Zásadní vliv patrně měly antioxidační vlastnosti vitaminu. Olej můžete aplikovat lokálně nebo jej konzumovat v potravinách, které ho obsahují – ořechy, avokádo, listová zelenina,…

Biotin a omega 3 mastné kyseliny

Podle Andrey Starr, odbornice na řasy a zakladatelky Eyestarr Lash and Brow Boutique, prý neuškodí užívat biotinové doplňky. Biotin posiluje a chrání řasy i obočí. Dokonce může pomoci v boji proti jejich vypadávání díky protizánětlivým vlastnostem. 

Podobně fungují i omega 3 mastné kyseliny. Pokud budete konzumovat potraviny bohaté na omega 3 mastné kyseliny, např. lososa, ořechy a semínka, podpoříte díky tomu hydrataci a předejdete zánětu. 

Hydratujte pomocí aloe vera

Řasy i obočí potřebují hydrataci, aby se zamezilo jejich lámání nebo vypadávání. Díky použití gelu z aloe vera je zklidníte, zhydradujete a podpoříte tvorbu kolagenu.

Správná péče o řasy

Přírodní růst řas můžete ovlivnit správnou péčí. Jestliže používáte špatné odličovací produkty nebo se odličujete nešetrně, řasy se mohou oslabit a lámat. Oční okolí nedřete, naopak jemně odličte, nejlépe pomocí odličovací pěny, která je k pleti i řasám šetrná.

Autorský článek, další zdroj: byrdie.com, mindbodygreen.com 

Témata: řasy, obočí, růst, tipy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod