Pokud vám doma zbyl zbytek zvětralého piva, můžete ho ještě využít

 Ostatní 
13. května 2020 11:35 / Blanka Štiková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Využijte pivo nejen k pití, ale také v péči o tělo Pixabay
Pivo má u českého národa velikou oblibu. Může však sloužit i jinak, než jen jako osvěžující nápoj. Pivo má v sobě totiž nejen alkohol, ale také obilný slad, vodu a chmel.

Možná se budete divit, k čemu všemu můžete pivo využít.

Pivní kondicionér a maska

Jsou to právě léčivé účinky chmelu a ječmene, které z piva dělají výborný produkt pro výrobu vlasového kondicionéru či výživné obličejové masky. Jak na vlasový kondicionér, který vašim vlasům dodá lesk? Samozřejmě pivo nedáte na vlasy v podobě, v jaké je v lahvi, alkohol totiž vysušuje. Do hrnce nalijete přibližně 2 deci piva, povaříte tak, aby se obsah zredukoval asi na čtvrtinu. Když se odpaří alkohol, smícháte vzniklou tekutinu zhruba se stejným množstvím ideálně dětského šamponu, který je šetrnější než běžný šampon pro dospělé. S touto směsí si pak můžete vlasy mýt pravidelně.

Anebo si vyrobte masku na obličej, která posílí ochrannou vrstvu vaší pokožky. Postup je jednoduchý, namíchejte směs složenou ze lžičky olivového oleje, jednoho žloutku, jogurtu a ze lžíce piva. Takovouto masku můžete nanést na obličej, kde ji necháte působit 20 minut, a poté můžete smýt. Sami uvidíte, jaký se dostaví výsledek.

Pivo na dřevo

Pivo může sloužit i jako leštěnka na dřevěný nábytek, na kterém mohou být například otisky od sklenic či jiné šmouhy. K výrobě domácí leštěnky vám postačí 1 deci piva a lžíce cukru. Směs smícháte, dáte na hadřík a použijete na váš dřevěný stůl. Možná si časem všimnete, že má váš nábytek hezčí barvu a více se leskne. Dost možná právě díky pivu.

Pivo na květiny

Pokud vám doma zbyl zbytek zvětralého piva, můžete ho ještě využít. Jak? Může se osvědčit jako hnojivo při zalévání květin. Stačí si ze zvětralého piva vytvořit roztok s vodou, a to tak, že naředíte dva díly vody a jeden díl piva. A hnojivo pro květiny je připravené. Navíc dokonce prý pivo pozitivně působí také na listy rostlin, zde postačí namočit vatový tampónek do piva a potírat s ním listy z obou stran. Účinnost obou procedur můžete vyzkoušet sami

Pivo na skvrny od kávy

Každý jistě zná ten moment, kdy popíjí svoji oblíbenou kávu a omylem ji rozlije a odnese to gauč, křeslo či koberec. I zde pivo může pomoci. Zkuste na právě vzniklou skvrnu nalít trošku piva a nechte jej působit. Poté ještě můžete dočistit vlhkým hadříkem či omýt vodou s mýdlem a skvrny se zbavíte raz dva. Pivem tedy příště šetřete a určitě ho hned nevylijte.

Pivo na hmyz

Pivo ale také může sloužit jako skvělá past na hmyz. Pokud trochu piva nastražíte například na octomilky, snadno se jich zbavíte, neboť je vůně piva přiláká. Je to jednoduché: vezmete sklenici se zbytkem piva, přetáhnete přes ni potravinářskou fólii, zajistíte gumičkou a uděláte ve fólii dírku. A je hotovo. Dále čtěte: Lidé používají v kuchyni nejrůznější ingredience. Vaření se spermatem se dočkalo i několika kuchařek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve