Po Vánocích přijde vhod. Sedmidenní dietní plán s obsahem dva tisíce kalorií

 Ostatní 
28. prosince 2020 09:33 / Mirka Malá
  5
📷
4 fotografie v galerii
Tento plán pomůže zhubnout po Vánocích Depositphotos
Všichni to dobře známe. Po vánočních svátcích obvykle přibereme pár kilo. Kdo by si také odepřel bramborový salát a vánoční cukroví. Sedmidenní stravovací plán o 2 000 kaloriích tak většině po Vánocích přijde vhod a můžete se ho držet dlouhodobě.

Tento dietní plán se 2 000 kalorií navržený odborníkem na výživu odstraňuje dohady o správném stravování, a také usnadňuje nakupování a přípravu jídla. Dietologové navrhli tento plán tak, aby obsahoval chutná plnohodnotná jídla, a také dvě svačinky každý den. Většině by tento dietní plán měl pomoci zhubnout několik kilogramů, ale můžete se ho držet i dlouhodobě a udržet si tak svoji postavu. Plán je sestaven tak, aby odpovídal zdravému stravování a obsahoval všechny potřebné živiny.

Jak to funguje

Nebojte se postupovat podle tohoto plánu tak, jak byl navržen, popřípadě si můžete jednotlivá jídla prohodit. Každý den budete jíst tři chutná jídla a dvě svačiny. Dopřát si můžete i svoje oblíbené nápoje jako třeba kávu.

1. den

Ke snídani si udělejte ovesnou kaši s jablkem a pekanovými ořechy. K obědu si připravte tuňákový salát s avokádem a dvěma plátky celozrnného chleba. Ke svačině si můžete dopřát banán nebo ho v mixéru rozmělnit s kakaovým práškem a udělat si banánovočokoládový krém. Ke druhé svačině si dejte trochu mrkvových chipsů a hummus. Den pak zakončíte večeří v podobě grilovaných kuřecích prsou se zeleninou a celozrnným kuskusem.

2. den

Snídaně v podobě míchaných vajec v celozrnné tortille se šťouchanými černými fazolemi a strouhaným čedarem, k obědu veggie burger v celozrnné pitě se zeleninou, fetou a jogurtem, ke svačinám pistácie a později karamelový popcorn, večeře bude mít podobu hovězího steaku se zeleninou, například mrkví a fazolkami.

3. den

Ke snídani plátek celozrnného chleba namazaného ricottou s medem obložený fíkovými plátky. Na oběd si připravte quinou s cizrnou, mrkví, baby špenátem a řepou, vše zalité zálivkou z oleje, citronu a hořčice. Ke svačinkám si připravte mléčný shake se skořicí a později olivy s trochou fety. Večeři bude tentokrát tvořit kuřecí s mangem a avokádem.

4. den

Snídaně bude tentokrát v podobě mléka s cereáliemi a ovocem, ideálně borůvkami, oběd pak bude tvořit salát s grilovaným kuřecím a sezamem, svačinky v podobě pečeného jablka s javorovým sirupem a později kukuřičné tortilla chipsy se salsou. Den zakočíte večeří složenou ze steaku a grilované zeleniny.

5. den

Snídaně pátého dne bude mít podobu celozrnného plátku chleba s avokádem a volským okem. Na oběd si přichystejte 2 plátky celozrnného chleba s kuřecím, hruškou a čedarem. Na svačinky si připravte vícezrnnou vafli s trochou tvarohu a ovocem a později proteinovou tyčinku. K večeři si udělejte grilované kuřecí s tmavou rýží a limetkovou omáčkou.

6. den

Snídani tvoří plátek celozrnného chleba namočeného ve vajíčku a opečeného na pánvi. Na chleba následně položíte uvařenou slaninu, kousek banánu a vše zalijete javorovým sirupem. Oběd se skládá z celozrnných špaget s baby špenátem a krevetami. Svačinky tentokrát budou z celerových tyčinek namazaných slunečnicovým máslem a později si můžete dopřát také lehkou kuřecí polévku. Věčeři tvoří grilované kuřecí s granátovým jablkem, mátou a balsamikem.

7. den

Ke snídani si dejte řecký jogurt s granolou a čerstvým ovocem, k obědu pak batátu se žampiony, fazolkami, parmazánem a piniovými oříšky. Ke svačinkám vařená vejce a později kousek čedaru s kešu a brusinkami. Poslední večeří tohoto dietního plánu pak jsou krevety s quinoou a černými fazolemi. Dále čtěte: Co je zelená středomořská dieta, kterou podporuje i věda, a jak funguje.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty