Tip na rychlou limonádu na hubnutí, bez které se v horkých dnech neobejdete
Tyto limonády jsou sestaveny tak, aby byly bohaté na antioxidanty, zvyšovaly imunitu a funkci metabolismu a pomáhaly i při hubnutí. V jednoduchosti je krása, proto jsou všechny recepty postaveny na několika základních surovinách.
Mátovo citronová limonáda
- lístky máty
- 3 citrony
- vodu
- třtinový cukr na dochucení
Nejprve udělejte ledové mátové kostky. Prostě: pár lístečků máty dejte do každé přihrádky tvořítka na led. Opatrně je zalijte vodou a dejte do mrazáku na několik hodin zamrazit. Do džbánu vymačkejte dva citrony.
Zalijte vodou a kdo bude chtít, přisype trochu třtinového cukru na oslazení. Pak už stačí jen přidat mátové kostky. Poslední citron vám dospělý pomůže oloupat a nakrájet na kolečka.
Okurková domácí limonáda
- 1 litr sodovky
- 1 salátová okurka
- citron
- třtinový cukr
- máta
Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou nebo ještě přidejte led. Salátová okurka je zázrak pro zdraví i krásu. Co dokáže, čtěte zde.
Zázvorová limonáda
- 750 ml sodovky
- 160 g zázvoru
- citron nebo limeta
- třtinový cukr
Čerstvý zázvor nastrouhejte a zalijte 250 ml horké vody. Nechte alespoň 15 minut vyluhovat. Poté nápoj sceďte a nechte vychladnout. Přilijte ledově vychlazenou sodovku a podle chuti ochuťte citronovou šťávou a třtinovým cukrem. Na závěr vhoďte pár kostek ledu a nalijte do sklenic. Když jsme u zázvoru, zkuste pít zázvorovou vodu na lačný žaludek. Nestačíte se divit, co všechno s vaším tělem dokáže.
Melounová limonáda
- meloun vodní
- citróny (tolik, abyste z nich vymačkali jednu sklenici šťávy)
- třtinový cukr (můžete vynechat, pokud je meloun dost sladký nebo ho nahradit lístky stévie)
- vodu
Vymačkejte šťávu z citronů a rozmixujte meloun. Do džbánu přelijete šťávu z citronů a přidáte asi půl skleničky cukru, který v citronové šťávě rozpustíte mícháním. Přilijete šťávu z melounu, dolijete vodou a kdo chce, může přidat pár kostiček ledu. Na ozdobu můžete do džbánu přihodit i kousky melounu a plátky citronu. Víte, že jsou zdravé i melounové pecky? Více jsme psali před časem.