Co když nesnášíte přátele svého partnera

 Vztahy 
27. února 2021 10:18 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kamarádství s přáteli vašeho partnera nemusí být vždy jednoduché Depositphotos
Co se stane, když nepůjdete ven s přáteli svého partnera? A vůbec, záleží na tom? Jde ale o velmi ožehavé téma přijímání vnitřního kruhu milovaného člověka, a proto stojí za to jej s odborníky prozkoumat.

Určitě si všichni pamatujete ten okamžik, kdy jste si poprvé vyrazili s přáteli vaší drahé polovičky. Ten stres kolem toho. Co si obléknout, jak se učesat, jak se chovat, celý večer odpovídat na všemožné otázky od těch pracovních až po váš hudební vkus. A nezapomeňme na to, jak je pro vás při tom všem důležité, abyste obstáli. Protože přátelé vaší drahé polovičky, to je ten hlavní lakmusový papírek.

Logikou věci by mělo být, že pokud se vám váš partner opravdu líbí a on nebo ona má opravdu rád svoje přátele, pak by přeci nemělo nic bránit tomu, aby se oni líbili vám. Nebo ne?

Co když přátele svého partnera nesnášíte

Je pravda, že život není vždy tak jednoduchý, jak by mohl na náš první pohled být. V té či oné době jsme se všichni setkali s nejlepším přítelem našeho partnera, jen abychom zjistili, že jde o někoho, koho prostě z různých důvodů absolutně nemůžeme vystát. A důvodů může být mnoho. Třeba kamarád vašeho přítele svádí k častému popíjení, nebo je kamarádka vaší partnerky pěkně sobecká a vyžaduje neustálou pozornost, nebo jde o celou pochybnou partičku, se kterou si zkrátka nemáte co říct.

Takže když milujeme naše partnery, musíme opravdu taky milovat jejich přátele? Podle vědy by tomu asi tak mělo být. Nedávná studie, která sledovala páry po téměř dvě desetiletí, ukázala, že když jeden z partnerů nevycházel ani s jedním z přátel druhého partnera, měla dvojice dvakrát větší pravděpodobnost rozchodu.

Psychoterapeut a odborník na vztahy Nikita Amin však vysvětluje, že důležitější je, jak reagujeme na problémy vznikající z nelibosti partnerových přátel.

"Často, když nemáme rádi některé lidi, vyhýbáme se jim, neustále odmítáme pozvání na drink do restaurace, na oslavy narozenin nebo dokonce upřednostňujeme ostatní přátele," vysvětluje. To dává smysl. Proč ztrácet čas investováním do těch, které nechceme? Ale Nikita radí: "Pokud se nebudete snažit vyjít s přáteli partnera, může to vést partnera k tomu, že se bude cítit jako v pasti a bude si muset vybrat jednu, nebo druhou stranu. Společenský život, který byste měli sdílet společně, tam prostě není. “

Snažte se porozumět tomu, proč je má váš partner rád

Je to jako ve vztahu samotném. Zcela jistě jste už na své drahé polovičce našli nějaké chyby, kterým jste porozuměli, nebo je prostě tolerujete. A stejný přístup si vyžadují i přátelé.

"Seznámení se s nimi je důležitý způsob, jak porozumět typu podpory, kterou vašemu partnerovi nabízejí. Například pokud přítel vašeho partnera podržel v těžkých dobách, znamená to, že loajalita v jejich vztahu hraje velkou roli. Porozumění těmto věcem vám umožní zjistit, kdo je váš partner pro ostatní, čeho si cení ve vztazích a jak byste mohli být pro svého partnera ještě lepším partnerem," říká Nikita Amin.

Pokud ale mezi jeho přáteli narazíte na někoho, koho zkrátka nemůžete ani vidět, buďte k partnerovi otevření a upřímní a prostě mu to v klidu řekněte, aby vaše averze nevedla k tomu, že váš partner ve výsledku svého přítele už neuvidí.

Stojí také za to si položit otázku, proč se vám opravdu nelíbí. Nenávidíte jejich názory nebo nesnášíte, jak se oblékají? To je velký rozdíl. A jde jen o jejich chování nebo vám to říká něco nepěkného i o vašem partnerovi? O tom všem musíte přemýšlet, než k celé věci zaujmete definitivní postoj.

Pokud nejde o nic fatálního pro váš vztah, přijměte fakt, že přátelé našeho partnera nemusejí být nutně těmi, které bychom si sami vybrali. Jsou to ti, které si vybral náš partner a ve většině případů to stačí k tomu, aby to fungovalo. Dále čtěte: Proč ženy důvěřují homosexuálním kamarádům více než svým kamarádkám.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod